Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari
Posse

Posse

Pantarholmen, Karlskrona
Fantastisk havsutsikt!
Kvarteret Posse ligger på Pantarholmen i Karlskrona och har en fantastisk utsikt över havet.
På omtyckta Pantarholmen planerar vi att bygga ca 190 attraktiva bostäder. Lägenheterna kommer ligga högt belägna och ha en fantastisk havsutsikt vilket ger dem ett unikt läge.

Här kommer man kunna välja på lägenheter i storleken från 1 rok till 5 rok. Flera av lägenheterna har egna takterasser med fantastisk utsikt.

Alla lägenheter utom de minsta 1:orna har fönster i två eller tre väderstreck vilket ger ljusa öppna lägenheter med möjlighet att ta del av livet utanför på ett tilltalande vis.

Förrutom lägenheter med boendekvaliteér långt utöver det vanliga innehåller projektet en rad andra fina komplement såsom fin park med bryggpromenad längst vattnet, grillpaviljong med kök beläget mellan husen mot vattnet, välkomnande foajéer, takterrass med gemensam bastu, orangeri, cykelpool med verkstad och vinkällare för att nämna några.

När det är dags för fest eller övernattande gäster så finnsdet två stycken samlingslokaler med övernattningsmöjlighet att hyra.

Ett stenkast från Posse finns Willys mataffär, grönområden, småbåtshamn samt den anrika Karlskrona Lampfabrik. En promenad längs Pantarholmskajen leder dig till Karlskrona centralstation följt av Trossö där centrum är beläget.

Projektets statusuppdatering 230113:

HSB har tillsammans med den entreprenör vi valt att samarbeta med under 6 månader genomfört en projektering av Kv Posse. Detta i syfte att försöka hitta innovativa lösningar som skapar stora mervärden för projektet och som på sikt ska ge en ekonomisk hållbar förening och förvaltning. Arbetet har mynnat ut i många lösningar som kommer ge både ekonomiska och upplevelsemässiga fördelar i projektet utan att ge avkall på kvalitén.

Precis innan jul när vi avslutat projekteringen fick vi ett anbud från entreprenören.

Trots att vi gemensamt hittat fördyrande kostnader i projektet var inte anbudet i paritet med HSBs budget för att kunna starta i gång projektet nu. Orsaken till det höga anbudet är dagens förhöjda material- och energipriser, något som byggföretagen måste ta höjd för men samtidigt inget vi kan lägga på vår kostnad då vi hade fått ge avkall på ovan nämnda kvalitet, eller lägga till på insatserna på lägenheterna.

HSB vill att projektet och kommande bostadsrättsförening ska få de bästa förutsättningarna att bli en stabil och solid förening vilket skulle vara för utmanade med anbudet som vi fått. Därför väljer vi att pausa projektet och avvaktar tills vi kan få ett mer fördelaktigt anbud av en entreprenör. Detta är mycket tråkigt då vi såg framemot att kunna starta försäljning av lägenheterna i vår.

Det positiva med detta tråkiga besked är att arbetet som gjorts under sista tiden kommer underlätta kommande projektering, då förberedelsearbetet redan är gjort. Det betyder att startsträckan från det att vi får ett anbud som går att acceptera är betydligt kortare än den brukar vara.

Nu inväntar vi att prisbilden i vårt samhälle stabiliseras så att vi så snart det är möjligt kan komma i gång med byggstart av projektet. Ni kommer fortlöpande få information och projektets status så snart vi har ny information.

Vid en säljstart får våra medlemmar och bosparare först möjlighet att välja lägenhet vid första tilldelningen enligt nedan turordning. När de har gjort sina val vänder vi oss till övriga sökande.
Så här går turordningen till när vi tilldelar lägenheterna
1. Bosparare
2. Medlemmar (som inte bosparar)
3. Övriga intressenter

För er som inte är bosparare eller medlemmar och vill förbättra era möjligheter att bli tilldelad vald lägenhet kan bli medlemmar i HSB och öppna ett bosparkonto på vår hemsida www.hsb.se/sydost/bospar. När du sparar pengar i ditt bosparkonto får du 1 poäng per hundralapp som du sparar - du kan max få 5 poäng i månaden.

Välkommen att lämna in din intresseanmälan. Ni kommer då fortlöpande få information om projektet.

Har ni några frågor är ni välkomna att kontakta säljansvarig Patricia Petersson för mer information!
bild på Patricia Petersson
Kontakt
Patricia Petersson
Säljare, HSB Sydost
Kommande projekt
Inflytt2026
Antal bostäder190
Antal rum1 - 5 rum och kök
Boarea38 - 113 kvm

Bilder

Mer info

Kontakt

Patricia Petersson

Patricia Petersson Säljare, HSB Sydost

Om området

Omgivning

Ett stenkast från Posse finns Willys mataffär, grönområden, fina bad och småbåtshamn . En promenad längs Pantarholmskajen leder dig till Karlskrona centralstation följt av Trossö där centrum är beläget.

Tvärs över gatan finns Tullskolans förskola. 1 km till högskola
Inom promenadavstånd från HSB Brf Fyren ligger Blekinge Tekniska Högskola där IT och innovation för hållbar tillväxt står i fokus.

Service

I kvarteret bredvid finns mataffären Willys, med ett gediget utbud och generösa öppettider.

1,5 km till centrum
Med en promenad eller en kortare cykeltur tar du dig in till Karlskrona
centrum. Här kan du ta del av allt Karlskrona har att erbjuda i form av
resturanger, barer, fik och shopping.

2 km till sjukhus
Här har du även nära till Blekingesjukhuset, Folktandvården samt apotek.

Karta

Är du nyfiken på det här projektet?

Vardagsrumsinredning

Så funkar det att köpa bostad av HSB

Hos HSB köper du till exempel alltid till fast pris. Läs mer om vad du kan förvänta dig av oss här!

Sveriges grönaste varumärke i bostadsbranschen

För andra året i rad blir HSB vinnare av utmärkelsen Sveriges grönaste varumärke i kategorin nyproduktion av bostäder.

Anmäl intresse