Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Låt oss guida dig genom ditt bostadsköp

I 100 år har HSB byggt hem att längta till över hela Sverige. Här kan du läsa mer om vad du kan förvänta dig av ditt bostadsköp.

Hos HSB köper du till exempel alltid till fast pris även i tider då marknaden svajar. Välkommen att hitta ditt drömboende hos oss.

Ett tryggt bostadsköp med HSB

  • Fast pris – du slipper budgivning.
  • Bekvämlighet – inga renoveringar behövs i ditt nya hem.
  • Noga utvald inredning – stil och kvalitet som är hållbar över tid.
  • Kvalitet – du får ett boende med hållbar profil och ett sunt klimattänk.
  • Trygg ekonomi – vi har ekonomiska garantier och underhållsplaner.
  • Trygg brf – din bostadsrättsförening får stöd i styrelsearbete och förvaltning.
  • Förvaltning – HSB stannar kvar och förvaltar din nya bostad.
  • Förmåner – du och din brf får många erbjudanden genom ert medlemskap i HSB.

Det här kan du förvänta dig av HSB

Spargris ikon

Förtur till ditt nya hem

Bli bosparare idag för att få förtur till ditt bostadsköp. Våra nybyggda bostäder erbjuds i första hand till HSBs bosparare och medlemmar.

Börja bospara

Ditt bostadsköp – steg för steg

Steg 1

Anmäl ditt intresse på hsb.se

Gör en intresseanmälan på ett bostadsprojekt du gillar och få löpande information via mejl inför säljstart. Intresseanmälan är inte bindande.

Steg 2

Välj lägenhet

Vid säljstart får bosparare och medlemmar i HSB välja först. Turordningen bestäms utifrån antal bosparpoäng och medlemstid. Därefter erbjuds lägenheterna till övriga intressenter.

Steg 3

Teckna förhandsavtal

När du bestämt dig för en lägenhet tecknar du ett bindande förhandsavtal mellan dig som köpare och bostadsrättsföreningen. Du betalar också in ett förskott på köpeskillingen.

Steg 4

Välj inredning

Om du är ute i god tid finns ofta möjlighet till olika kostnadsfria inredningsval. Till exempel köksluckor, bänkskivor, kakel och klinker. Vissa tillval kostar extra och betalas i samband med inflytt.

Steg 5

Skriv upplåtelseavtal

När bostadsrättsföreningens ekonomiska plan är registrerad hos Bolagsverket skriver du ett upplåtelseavtal och blir medlem i brf:en.

Steg 6

Lägenhetsvisning

Innan inflyttning bjuder vi in till en lägenhetsvisning där du kan se dina inredningsval och hur lägenheten kommer att se ut när den är helt färdigställd. Lägenheten har även besiktigats.

Steg 7

Dags för inflyttning

Senast tre månader innan inflyttning får du besked om definitivt inflyttningsdatum. I samband med tillträdesdagen betalar du resterande del av köpeskillingen.

Steg 8

Uppföljning

Vi på HSB är väldigt måna om att allt ska bli bra och att du ska trivas. HSB finns kvar och förvaltar fastigheten. Dessutom ber vi dig fylla i en enkät (nöjd Kund Index) två månader och två år efter inlyttning för att säkerställa att du fortfarande är lika nöjd.

Miljöcertifierade bostäder

Om du söker en ny bostad med en sund miljöprofil har du kommit rätt. HSBs nyproduktion ska lägst leva upp till certifieringen Miljöbyggnad Silver. Det innebär bland annat kvalitetskrav för energiförbrukning, inomhusmiljö och materialval. I videon kan lära dig mer om hur det är att bo i en miljöcertifierad bostad.

Läs mer om certifieringen Miljöbyggnad Silver
Läs mer om HSBs hållbarhetsarbete

HSB hjälper unga bosparare till en egen bostad

Ung man sitter vid Stockholmsutskikt

Köp halva, bo i hela!

Som ung bosparare (18 – 29 år) kan du köpa bostadsrätt enligt modellen HSB Dela. Den innebär att du köper 50 procent av bostaden och HSB resterande 50 procent.

HSB Dela
Ungdomar har picknick framför flerbostadshus

Handbok i att flytta hemifrån

Att flytta hemifrån är en stor händelse i livet och det är mycket att hålla koll på. För att underlätta har vi tagit fram en handbok för dig som ska ta det stora klivet ut i vuxenvärlden.

Till handboken

Framtidens hållbara boende

HSB Living Lab

I HSB Living Lab pågår forskning om framtidens boende

HSB Living Lab ligger på Chalmers Campus Johanneberg i Göteborg. Det är en levande boendemiljö med 29 lägenheter och cirka 40 hyresgäster, där forskning om framtidens boende pågår dygnet runt.

Här kan du läsa mer om vad som pågår i huset just nu.