Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari
HSB brf Sjöstenen på Skeppsbron

HSB brf Sjöstenen på Skeppsbron

Jönköping, Skeppsbron
Unika lägenheter i fantastisk läge!
Bostadrätter i varierande storlekar i Jönköpings nyaste stadsdel Skeppsbron.
Skeppsbron blir en helt ny stadsdel - som en förlängning av Jönköpings centrum. På Skeppsbron möts livfull stadspuls, avkopplande grönska och härligt sjöliv i en spännande miljö som har någonting för alla. Oavsett om du bor, jobbar eller är på besök ska Skeppsbron vara en inspirerande och modern mötesplats att vistas i. Här planeras för sjönära bostäder, butiker, kaféer, restauranger, arbetsplatser, förskola och grundskola omgivet av härliga parkområden, promenad- och joggingstråk i en stadsdel med modern och varierad arkitektur.

För den arkitektoniskt intresserade kommer HSB brf Sjöstenen vara en njutning att betrakta och uppleva. Fasaderna varieras med olika tegelsorter, skiffer, fibercementskivor, aluminium och glas. Arkitekten har på ett lekfullt sätt skapat olika uttryck i hela kvarteret som ger en känsla av att fastigheten är sammansatt av flera olika hus. De flesta lägenheterna har dubbla balkonger och bostäderna på första våningsplanet ligger en halvtrappa upp från gatan och har privata entréer.

Vår ambition är att skapa ett boende där olika åldrar och hushållsvarianter blandas: äldre och yngre, ensamhushåll, par med fler barn eller par utan barn. Här finns enrummare, "enpersonstvåor", normalstora tvåor, treor, fyror och femmor för den som har behov av flera rum för den stora familjen eller kontoret hemma. Varje lägenhet har tvättmaskin och torktumlare men det finns också en gemensam tvättstuga med större kapacitet att boka.

HSB Göta bygger alltid minst en övernattningslägenhet för bostadsättsföreningens tillresande gäster. I HSB brf Sjöstenen bygger vi två med tillgång till dusch och toalett. Vi bygger också ett styrelserum för att skapa goda förutsättningar för föreningens styrelsearbete.

Hållbarhetsfrågorna är centrala för oss på HSB. Vi bygger efter stränga normer för att klara en viss certifieringsstandard. Vi använder oss av klimatförbättrad betong som bidrar till att minska utsläppen av koldioxid. På taket har vi placerat solceller för egen produktion av el. Även gården har en miljöprofil såsom fjärilsrabatter, fladdermusholkar och insektshotell. Vi skapar förutsättningar för hållbar mobilitet i form av bil- och cykelpool (finns mer att läsa om detta längre ner).

Bor du i HSB så bor du tryggt. När vi har byggt färdigt finns vi kvar för att säkerställa att den unga bostadsrätttsföreningen har den hjälp och stöttning som behövs. Vi erbjuder utbildning för styrelsens medlemmar och har en egen avdelning för medlemsservice. Med det enskilda medlemskapet följer också andra fördelar såsom kostnadsfri juridisk rådgivning, framförhandlade medlemsrabatter och vår populära tidning Hemma i HSB innehållande inspiration, inredningstips och kunskap kopplat till boendet.

Är du redan medlem eller är Bosparare i HSB kan du få förtur till lägenheterna vid säljstart. Hör av dig till oss så berättar vi mer!
HSB Göta planerar uppföra fyra kvarter: 5,6,7 och 8 och sammanlagt omkring 400 bostäder. Under kvartal 2 2022 planerar vi påbörja byggnationen av kvarter 6.
I kvarter 6 bygger vi HSB brf Sjöstenen - 84 lägenheter i varierande storlekar.
Här finns ett boende för alla!

Säljstart beräknas ske i Juni 2022. Välkommen med din intresseanmälan för löpande information allt eftersom projektet tar form!
bild på Fredrik Holm
Kontakt
Fredrik Holm
Mäklare, Svensk Fastighetsförmedling
Till salu
InflyttKvartal 1 2025
Antal bostäder84
Antal rum1 - 5 rum och kök
Boarea29 - 135 kvm
Pris1.650.000 - 5.450.000 kr
Avgift2.310 - 8.745 kr/mån
HSB Dela Miljöbyggnad

Nu säljstartar vi HSB brf Sjöstenen

Om du är bosparare har du chans att nytja din förtursrätt fram till och med den 24 juni, därefter släpps försäljningen till alla. Du hittar formulär för förtur längst ner på sidan under Dokument. 

Om du inte är bosparare och är intresserad av en bostadsrätt går det ändå bra att kontakta ansvarig mäklare redan nu. 

HSB Dela

Det kan vara svårt för unga vuxna att hitta vägen in på bostadsmarknaden. Därför skapade vi på HSB en helt ny modell för bostadsköp: HSB Dela. 

I HSB brf Sjöstenen kommer du som är bosparare i åldern 18-29 år erbjudas möjligheten att köpa en lägenhet genom HSB Dela. Här kan du läsa mer om hur det går till! 

Bostäder & priser

Antal rum

Boarea kvm

Högsta pris

Våning

Status

Till salu
1 rok
29 kvm
Nr 30
1.650.000 kr
2.310 kr/mån
1 av 8
Till salu
1 rok
35 kvm
Nr 54
1.750.000 kr
2.680 kr/mån
1 av 8
Till salu
1 rok
39 kvm
Nr 33
1.700.000 kr
2.927 kr/mån
2 av 8
Till salu
1 rok
39 kvm
Nr 36
1.800.000 kr
2.927 kr/mån
3 av 8
Till salu
1 rok
39 kvm
Nr 39
1.850.000 kr
2.927 kr/mån
4 av 8
Status Antal rum Boarea Våning Pris Avgift Nr
Till salu 1 rok 29 kvm 1 av 8 1.650.000 kr 2.310 kr/mån 30
Till salu 1 rok 35 kvm 1 av 8 1.750.000 kr 2.680 kr/mån 54
Till salu 1 rok 39 kvm 2 av 8 1.700.000 kr 2.927 kr/mån 33
Till salu 1 rok 39 kvm 3 av 8 1.800.000 kr 2.927 kr/mån 36
Till salu 1 rok 39 kvm 4 av 8 1.850.000 kr 2.927 kr/mån 39

Hitta rätt bostad

Använd vår bostadsväljare för att hitta lediga bostäder till salu. Jämför mellan olika bostäder och hitta det rätta boendet för dig.

Bilder

Kontakt

Fredrik Holm

Fredrik Holm Mäklare, Svensk Fastighetsförmedling

Henrik Gustafsson Projektledare, HSB Göta

Om området

Omgivning

Här möts livfull stadspuls, avkopplande grönska och härligt sjöliv i en spännande miljö som har någonting för alla. Oavsett om du bor, jobbar eller är på besök ska Skeppsbron skall vara en inspirerande och modern mötesplats i framtidens Jönköping.

I filmen 'Visionen om Skeppsbron' i länken här till höger kan du se hur den framtida utvecklingen planeras med bostäder, affärer, grönområden och kommunikationer.

Kommunikation

Skeppsbrons centrala läge gör att kommunikationer går lätt med gång, cykel och kollektivtrafik. Det vardagliga livet går smidigt även utan bil men har man en så parkerar man den i det underliggande garaget - där samtliga parkeringsplatser har förberetts med elinfrastruktur för tillkoppling av laddstationer för elberoende fordon - eller i det intilliggande parkeringsgaraget.

För att ytterligare underlätta en hållbar mobilitet finns tillgång till både bilpool och cykelpool. Bilpoolen är ett bra alternativ för dig som inte behöver bil i det dagliga. Man hyr en bil vid behov och slipper samtidigt betala för parkeringsplats. I cykelpoolen finns tillgång till både vanliga elcyklar och lådcyklar för att möta olika behov. För dig med egen cykel finns ett rymligt och praktiskt cykelrum i markplan. Och kollektivhållplatsen - som ligger alldeles intill - är tryggt utformad och promenaden dit har god belysning.

Service

Området kommer ha god, nära service i form av barnomsorg, skola och handel. Här kommer finnas frisör- och hudvårdssalong, caféer, restauranger och paketleveransrum.
Översiktsbild

Karta

Är du nyfiken på det här projektet?

Anmäl intresse