Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Signalgatan 3, 7

MALMÖ Västra Hamnen

Flaggskepparen 5 är HSB Malmös första och hittills enda sk Passivhus. Det är en fastighet med 1-4 rumslägenheter med ett nytt patenterat byggsystem som i korthet blir ett av Sveriges mest energisnåla flerfamiljshus.
Två fyravåningshus med penthouse samt parkering under en upplyft gård. Gemensamt för passivhus är att de är välisolerade, mycket täta och att den friskluft som tas in passerar värmeväxlare för att värmas upp av den utgående luften. Endast under mycket kalla dagar behöves extra värme. Ytterväggarna är 50 cm tjocka och döljer alla ledningar samt en extra tjock isolering av stenull.

Rummen är ljusa och trivsamma av mycket modernt och tidsenligt snitt. Microlit-väv klär väggarna och ett parkett golv i bok genomgående förutom i hallen där det bryts av med klinker.
Standarden i köket och i det helkaklade badrummet är hög. Köket är i trä med svarta Husqvarna maskiner och bänken är i granit.
Telia levererar tripple-play till fastigheten vilket innebär digital-TV, 10 Mbit bredband samt bredbandstelefoni.
Varje hus har var sin tvättstuga och det finns garage i källaren. Sopsortering i miljöhuset ut mot gatan.
I denna fastighet har vi fördelningsmätning så uppvärmning och vatten och el debiteras separat.
Byggnadsinformation
Byggår 2009
Antal bostäder 28
Antal rum 1 - 4 rum och kök
Hyra 6185 - 15743 kr / mån

Bilder

Lediga lägenheter

Det finns inga lediga bostäder i fastigheten just nu

Nyligen förmedlade lägenheter

Lägenheter i fastigheten

1 rum
6
42,6 - 42,6 kvm
3 rum
21
64,8 - 86,0 kvm
4 rum
1
110,3 - 110,3 kvm

Kontakt

Kund- och Medlemssupport

Observera att du inte kan lämna intresseanmälan via telefon

Fakta om Flaggskepparen 5

Adress:
Signalgatan 3, 7
211 14 MALMÖ
Byggår: 2009
Antal bostäder: 28
Antal rum: 1 - 4 rum och kök
Hyra: 6185 - 15743 kr / mån

Om området

Startskottet för utbyggnaden av Västra Hamnen blev den europeiska bostadsmässan Bo01 som arrangerades 2001. Temat för bomässan var "Framtidsstaden i det ekologiskt hållbara informations- och välfärdssamhället" och förutom utställningsområdet uppfördes en helt ny stadsdel med innovativa miljölösningar, spännande arkitektur och stadsmiljöer.

I senare satsningar som Flagghusen, Fullriggaren och Kappseglaren är fortfarande ny miljöteknik och hållbarhet i fokus. I Fullriggaren finns bland annat Sveriges största samling av energieffektiva byggnader och det är också det största området i landet där man samlar in organiskt avfall via avfallskvarnar i varje hushåll.

En attraktiv del av staden
Västra Hamnen lockar besökare från hela Malmö och världen. Turning Torso, ritad av den spanske arkitekten Santiago Calatrava är en självklar attraktion med sin skruvade design och sina 190 meter över havet. Sundspromenaden har blivit ett av Malmöbornas favorittillhåll sommartid och Djuphavsbadet har tagit över en del av Ribersborgsstrandens popularitet. I Stapelbäddsparken möts skateboardentusiaster och Dockan har blivit en marina för fritidsbåtar.

Urbant och naturnära
Idag rymmer Västra Hamnen många olika funktioner och verksamheter. Varvsarbetare har ersatts av studenter på Malmö Universitet och anställda inom bland annat nya media, miljöteknik och byggbolag. Målsättningen att bli ett nationellt exempel för hållbart stadsbyggande har uppnåtts och nu väntar nya utmaningar. Västra Hamnen är långt ifrån färdigutvecklat och det finns stor potential att fortsätta utveckla området till en urban, naturnära och levande stadsdel med hög livskvalitet.

Karta