Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari
KS_Pampas_V1_2K

Pampas - Ekelund

Pampas, Solna
Sjönära läge vid Pampas Marina!
I marin miljö vid Ulvsundasjön och Karlbergskanalens inlopp planerar vi för ca 425 nyproducerade bostäder i en ny modern kvartersstad.

Bo bekvämt i en helt ny bostadsrätt i HSBs nyproduktion i Pampas Ekelund precis invid vattnet och idyllen vid Pampas Marina. I det attraktiva området mellan Karlbergs slott och Huvudsta gård i Solna planeras utvecklingen av ett helt nytt bostadsområde med ca 850 bostäder, varav 425 bostäder planeras att uppföras av HSB. Området kommer att ha bra kommunikationer, gångavstånd till city och en vacker närmiljö. Här kommer du att kunna köpa en lägenhet och bo precis vid Ulvsundasjön och den vackra strandpromenaden som slingrar sig längs med Karlbergskanalen. Med gångavstånd till både Kungsholmen och Norrmalm är det här ett riktigt toppläge, och ett av de mest centrala nyproduktionslägena.


Nere vid vattnet badar du från klipporna sommartid, och om vintern stoppar du fötterna i pjäxorna och ger dig ut på skidor i något av alla naturområden, exempelvis Karlbergs slott, Huvudsta gård och det omtyckta Huvudstabadet. Området ligger i direkt anslutning till Pampas Marina, där du kan njuta av god mat på Pampas Marinas restaurang K4 samtidigt som du blickar ut över Karlbergskanalen. Den befintliga restaurangen, båthamnen, kajen och promenadstråket vid Pampas Marina kommer att bevaras. En bit bort längs strandpromenaden ligger även restaurang Grodhavet och Café Båthuset precis vid vattnet.


Pampas Ekelund planeras som en modern kvarterstad där kvarteren är anpassade till omgivande topografi, infrastruktur och stadsväv. Hamnen, skogsslänten och Ekelundsvägens huvudgata ramar in den nya bebyggelsen som växer fram kring den nya allén, Hamnallen, och stadsdelsparken. Gestaltningen grundar sig på förståelsen av platsen som ett unikt möte mellan stad, naturmark och vatten och fokus kommer ligga på att skapa mervärden och trivsel. Den nya stadsdelen kommer, förutom nyproducerade bostadsrätter, att inrymma butikslokaler, förskolor och restauranger i bottenvåningarna vilket skapar liv och rörelse i kvarteren. Läs mer om pågående planarbete på Solnas hemsida.


Då projektet fortfarande är i planeringsskede finns ingen information om exempelvis lägenhetsstorlekar och priser i dagsläget. Detta presenteras i anslutning till den planerade säljstarten, preliminärt under 2027. Anmäl ditt intresse så håller vi dig uppdaterad.


Illustrationer har tagits fram i tidigt skede och ändringar kan förekomma.


Välkommen till nyproduktion i Pampas Ekelund och en ny bostadsrätt i ett av Stockholms och Solnas absolut bästa lägen!

placeholder för bild på kontakt
Kontakt
HSB Bostad Försäljningsavdelningen
, HSB Bostad
Kommande
InflyttEj fastställt
Antal bostäder425

Bilder

Kontakt

placeholder för bild på kontakt

HSB Bostad Försäljningsavdelningen , HSB Bostad

Om området

Omgivning

En kort promenad bort ligger Karlbergsparken med öppna grönområden, motionsspår samt Augustendals mysiga 4H-gård som är en favorit för alla barn. Det finns gott om förskolor och grundskolor i närheten.

Kommunikation

Tunnelbanestation och buss finns på kort avstånd vid Västra Skogen. Härifrån tar du dig till Fridhemsplan på tre minuter och till T-Centralen på sex minuter. I rusningstrafik går tunnelbanan var 3:e minut. Det går även flera busslinjer i närheten. En ny uppgång från Västra Skogens tunnelbanestation, planeras centralt i området.

Service

Läget är mycket centralt och det finns gott om promenad- och cykelvägar i området samt flera sköna naturområden och mysiga platser för lediga stunder runtomkring. En promenad på cirka fem minuter tar dig till Västra Skogen där det bland annat finns apotek, restauranger och närbutik. Cirka 20 minuters promenad bort ligger Solna centrum med runt 120 butiker, kaféer och restauranger. Det befintliga kontorshuset kommer delvis rivas och de delar som bevaras kommer utvecklas och byggas på samt inrymma kontor och publika bottenvåningar.

Utblick över Ulvsundasjön
Augustendals 4H-gård

Karta

Är du nyfiken på det här projektet?

Vardagsrumsinredning

Så funkar det att köpa bostad av HSB

Hos HSB köper du till exempel alltid till fast pris. Läs mer om vad du kan förvänta dig av oss här!

Sveriges grönaste varumärke i bostadsbranschen

För andra året i rad blir HSB vinnare av utmärkelsen Sveriges grönaste varumärke i kategorin nyproduktion av bostäder.

Anmäl intresse