Sänk hastigheten – för allas skull

17 oktober 2015 På en boendes begäran, och troligtvis på många andras önskan också, så vill vi återigen och eftertryckligt säga – sänk hastigheten när ni kör på området innanför bommarna!

Om det är någon ni känner som ska hämta er eller lämna er eller i något annat ärende tar sig in på gångvägarna med bil så informera dem att de också måste köra sakta. Ska ni få besök av hantverkare eller andra som ska in på vårt område på uppdrag av er så informera dem också. Detta måste tas på allvar för allas trevnad, för att barn ska kunna springa och cykla utan oro, för att kattägare ska kunna släppa ut sina katter, etc. Så fort man åker innanför bommarna så ska bilen krypköra. Alltför många iakttagelser har gjorts på bilar som åker för fort emellan husen. Under sommartid blir detta ännu mer problematiskt med tanke på alla blommande och grönskande häckar och rabatter som skymmer sikten. Under vinterhalvåret är det ju så klart mörkret som ställer till det.

Framförallt måste detta iakttas kring lekplatser. Styrelsen funderar på att anlägga fler farthinder för att få ner hastigheten på den trafik som tyvärr känns tilltagande inne på föreningens gångvägar. Dessutom så har det iakttagits att bilar parkeras över natten/dagen vid respektive portar. Ingen långvarig parkering är tillåten innanför bommarna. Beakta denna vädjan för allas skull. Innan en olycka inträffar.