Angående sprängning och borrning för nya tunnelbanan

11 juni 2020

Arbetet med tunnelbanan vid Sickla station kommer in i en intensiv fas, där borrning och sprängning kommer börja i slutet av sommaren 2020. Detta kommer påverka våra bostäder en hel del, framförallt i form av buller. Många av oss har fått hem erbjudande om tillfällig vistelse, detta på grund av att riktvärderna med avseende på just bullernivåerna troligen kommer överskridas vilket kan betyda att det är skadligt. Om man känner sig drabbad rekommenderar vi att man ansöker, detta oavsett om man fått erbjudande sedan tidigare eller ej. Enklast att ansöka är att gå in på: https://nyatunnelbanan.sll.se/sv/tillfallig-vistelse och läsa, eventuellt ansöka via: https://secure.webforum.com/fut/issues/publicform/256b73f2-30d7-483b-a90a-2676f0698f91 direkt.

För övrig information om tunnelbanan, där man bland annat kan få sms inför varje sprängning med mera rekommenderas: https://nyatunnelbanan.sll.se/sv/nacka-arbeten där information kommer uppdateras kontinuerligt.

I övrigt så styrs arbetena av den miljödom som finns, för mer information om vad den innebär finns den i sin helhet här:https://www.nyatunnelbanan.sll.se/sites/tunnelbanan/files/2140-P11-12-00005.pdf.