Medlemmar i HSB Brf Barrträdet i Nacka

24 maj 2020

Årets föreningsstämma är som vi redan meddelat framflyttad på grund av den rådande situationen och då Folkhälsomyndigheten avråder från att arrangera möten för större grupper. 

För att stämman ska gå att genomföra, kommer formerna för årets stämma att anpassas utifrån de tillfälliga lagändringar som i år gäller för bostadsrätts-föreningar.

Styrelsen har i enlighet med lagändringen beslutat att röstning vid ordinarie föreningsstämma 2020 ska kunna ske genom poströstning och även tillåta att ett ombud kan representera flera än en medlem.

Följande alternativ gäller då:

  • Delta fysiskt – vilket vi avråder från. Dock måste ordförande, sekreterare och två justeringsmän delta för att stämman ska vara giltig.
  • Delta via ombud med fullmakt – regeländringen innebär att ett ombud kan representera fler än en medlem. 
  • Delta via poströstning – lämna in din röst i föreningens brevlåda på föreningens styrelseexpedition Alphyddevägen 33 ingång från baksidan senast samma dag som stämman hålls. Detta görs via det formulär som föreningen tagit fram.

Styrelsen uppmanar medlemmar att poströsta för att minska risken för smittspridning.

Den som har avgett sin röst per post förs in i röstlängden och anses närvarande vid föreningsstämman. Om medlemmen sedan trots det skulle närvara fysiskt vid föreningsstämman får medlemmen anses ha frånfallit sin poströst.

Har ni frågor om denna procedur kontakta oss i styrelsen info@barrtradet.se

Styrelsen för HSB Brf Barrträdet

Årsredovisningshandlingar kommer finnas tillgängliga from 26 maj och delas ut i brevlådorna.