Hjälp till i Blackebergs bästa förening!

23 mars 2022 Det började som en vision för tio år sedan. En pockande känsla av att våra hus och gårdar skulle kunna skötas bättre. Att vi som bor här tillsammans skulle kunna göra stor skillnad i vår egen vardag om våra tankar och idéer togs tillvara.

Självklart var det också en risk. Tänk om vi inte lyckas? Tänk om alla de kronor som varje medlem lånar för att köpa sin lägenhet och alla de miljoner som föreningen lånar gemensamt blir en för stor ekonomisk börda att bära?

För det stora flertalet boende i föreningen, var det dock en risk värd att ta. Den förhärskande känslan var att det borde gå att genomföra. Att vi med gemensamma krafter kan skapa en lite bättre värld för oss själva och våra grannar.

För oss som sitter i valberedningen är det viktigt att vi hittar medlemmar som har den känslan. Som vill bevara den visionen. Som vill göra vår närmiljö vackrare, bättre och hälsosammare. Och som är redo att ta ansvar för att visionen skall bli verklighet.

Tio år har gått sedan föreningen förvärvade fastigheten och väldigt mycket har åstadkommits.

Föreningen har fräschat upp alla trapphus: nya handledare, målat om alla väggar och installerat LED-belysning med rörelsevakter. Portarna har bytts ut och försetts med porttelefoner. Cykelrum, pergolas, punktbelysning på träd, fler gatlampor, en föreningslokal och ett hobbyrum, är några av de tillskott som gjorts under årens lopp. Fastighetens system för den dagliga driften har också effektiviserats och trimmats in. Till exempel har nya fiberkonvertrar för internet installerats och ventilations- samt, nu senast, värmesystem förbättrats avsevärt.

Men det finns fortfarande områden att utveckla. Saker som kan bli ännu bättre.

Våra revisorer och ekonomer rapporterar att föreningen är ekonomiskt mycket stark. Det öppnar upp för fler möjligheter att ytterligare förbättra fastigheten och föreningen. Allt bygger dock på det arbete och engagemang som medlemmarna i föreningen är villiga att lägga ner.

Därför hoppas vi att du är en av dem som vill vara med och bidra.

Det finns tre typer av förtroendeuppdrag som det går att anmäla sitt intresse till inför denna och kommande årsstämmor.

Föreningsrevisor, ledamot i valberedning och styrelseledamot.

Föreningsrevisorns arbete är att, jämte revisionsbyrån, kontrollera föreningens räkenskaper inför bokslutet. I uppdraget ingår att kontrollera att styrelsen har genomfört de uppgifter de var ålagda och har åtagit sig att utföra. Att vara revisionsbyråns ögon och öron ”på marken”. Samt att, under stämman, ge en rekommendation till övriga medlemmar om avgående styrelse skall beviljas ansvarsfrihet eller inte.

Stämman väljer en person som revisor och eventuellt en suppleant till denne.

Valberedningens uppdrag är att hitta kandidater till förtroendeuppdragen. Detta så att föreningen aldrig står utan förslag på namn att välja till kommande verksamhetsår. Det är viktigt att stämman har ett fungerande förslag från valberedningen, så det garanterat finns minst det förslaget till nya förtroendevalda.

Är du en god människokännare, har erfarenhet från valberedningar eller rekryteringsarbete och/eller är en person som har fallenhet för att skapa sociala nätverk är vi väldigt intresserade av att komma i kontakt med dig.

Styrelsens uppdrag är mångfasetterat. Det innefattar alla områden som ingår i fastighetsskötsel och fastighetsförvaltning. Bland annat, men inte begränsat till:

fastighetens tekniska system; mark- och trädgårdsskötsel; bygg- och renoveringsarbete; kontakter med medlemmar, myndigheter och företag; ekonomi; juridik; administration och, inte minst, ledarskap för att planera och samordna alla de olika projekt och dagliga kontakter styrelsen måste hantera.

Som tur är behöver inte varje styrelseledamot var expert på allt. Tycker du något av dessa områden är intressant och du vill bidra med din kompetens hoppas vi att du hör av dig till oss.

Styrelsen skall bestå av tre till elva personer.

Varje person som är med och hjälper till som förtroendevald gör arbetsbördan lättare för alla som arbetar för föreningen. Det betyder att vi kan få fler förbättringar gjorda snabbare.

Så hör av dig till oss om du vill bidra med din kompetens och dina idéer om vad föreningen kan göra ännu bättre.

Skicka din anmälan till brfengelsmannen5.valberedning@gmail.com

När du kontaktar oss vill vi veta:

Namn

Adress (port och lägenhetsnummer)

Vilken typ av förtroendepost du är intresserad av

Och vad du känner att du kan bidra med.

 

Med vänliga hälsningar

Mona och Michael i valberedningen.

brfengelsmannen5.valberedning@gmail.com