Svenska Bostäder utför sprängningsarbete på Björnsonsgatan

06 juli 2019 Svenska Bostäder har meddelat att de påbörjar markarbete inklusive sprängningsarbeten för att göra plats åt de nya byggnaderna på Björnsonsgatan. De lägenheter som SB bedömer ligga i riskzonen kommer att inspekteras av en besiktningsman innan sprängningsarbetet påbörjas. Det är viktigt att ni som blir kontaktade lämnar tillträde till lägenheten (Holbergsgatan 130-136 och 146-148). Om besiktningsmännen inte får tillträde till lägenheten uteblir besiktning och det kan bli svårt att få ersättning från SB om det uppkommer sprickbildning eller andra skador på grund av sprängningarna.

Ni som inte blir kontaktade av SB och därmed ligger utanför den antagna riskzonen bör göra en egen genomgång av lägenhetens status för att vara på den säkra sidan om skador skulle uppkomma. T.ex. genom att ta fotografier på väggar och skarvar mellan tak och väggar. Genom att ni har bilder på hur det såg ut innan arbetet påbörjades har ni mycket bättre möjlighet att påvisa skador som uppkommit på grund av sprängningsarbetet.

 

 

                                                                                      Vänligen kontakta Axel Ekström, 08-508 371 54, projektledare på Svenska Bostäder eller ring Svenska Bostäders kundcenter, 0771-318 318, om ni har några frågor.

axel.ekstrom@svenskabostader.se

svenskabostader.se