Avgiftshöjning 2024

06 december 2023 Den senaste tiden präglats av höjda räntor, kostnader och inflation i alla delar av samhället. Styrelsen har därför, tillsammans med vår HSB-ekonom, beslutat om att höja månadsavgiften med 8% för alla bostadsrättsinnehavare. Avgiftshöjningen träder i kraft från och med 1 januari 2024.

Brf Erland har en synnerligen god ekonomi och styrelsen bevakar den ekonomiska situationen löpande för att proaktivt kunna agera i god tid. Trots styrelsens arbete med att hålla kostnader så låga som möjligt räcker vår nuvarande avgiftsnivå tyvärr inte för att täcka föreningens kostnader på sikt, då vi väntar bland annat ökade räntekostnader för föreningens lån samt ökade underhålls- och leverantörskostnader.

Styrelsen ser kontinuerligt över alla möjligheter att hålla nere utgifterna i föreningen, genom att omförhandla befintliga avtal, bedriva energisparande åtgärder samt prioritera det absolut nödvändigaste underhållet.

Ambitionen är givetvis att fortsätta hålla avgifterna låga och styrelsen arbetar aktivt med att se över de kostnader som vi har i föreningen samt att se över eventuella kostnadsbesparingar.