Information från styrelsen - april 2023

12 april 2023 Det senaste infobrevet från styrelsen finns redan anslaget i trapphusen och här är det även digitalt.

Matavfall
I föreningen finns tunnor för matavfall mittemot soptunnorna mellan B- och C-husen. Det är viktigt att dessa endast används till matavfall, då föreningen fått en tillsägelse om att dessa behållare även används till vanliga hushållssopor samt att matavfallen slängts i plastpåsar istället för de komposterbara papperspåsar som ska användas. Detta är inte tillåtet och gör att matavfallet inte kan användas som tänkt. Papperspåsar finns att hämta utanför tvättstugorna samt på expeditionen då den är öppen. Den som önskar en hållare till dessa påsar kan skicka ett mail till brf.erland@bredband.net

Öppettider expedition och återvinningsrum
Fram till sommaren kommer både expeditionen och återvinningsrummet att hålla öppet första onsdagen varje månad, klockan 19.00-20.00. Datum som gäller är 5/4, 3/5 och 7/6.

Container för grovsopor 2023
Datumen då en container ställs upp utanför Logvägen 79 är 30/6-3/7, 22/9-25/9 och 15/12-18/12. Som vanligt gäller att man inte får slänga elskrot, miljöfarligt avfall, tryckimpregnerat virke eller målarfärg i containern.

Avgift för andrahandsuthyrning
Från 1 april tar föreningen ut en avgift för andrahandsuthyrning av lägenheter som börjar eller förlängs efter 1 april 2023. Kostnaden kommer att vara 10% av prisbasbeloppet per år (2023 är prisbasbeloppet 52 500 kronor) och du som boende (uthyrare) debiteras per månad för detta, 438 kr per månad under 2023. Observera dock att du endast debiteras för de månader som du faktiskt hyr ut din lägenhet – om du hyr ut i sex månader debiteras du för sex månader. Om ni avbryter uthyrningen i förtid behöver detta därför meddelas till HSB och föreningen så att debiteringen kan tas bort.

Föreningslokalen besiktigad och öppnad
Vår föreningslokal är nu brandskyddsbesiktigad och enligt protokollet är antalet personer som är tillåtna i lokalen betydligt lägre än tidigare, med anledning av utrymningsvägar och liknande. När lokalen nu öppnas för bokning igen är därför maximalt antal personer i lokalen 30 stycken. Liksom tidigare gäller bokning via Aptus-appen. Läs mer om det på hemsidan.  

Loppis 3 juni – save the date
Lördag 3 juni planeras för en loppis i föreningen. Eget bord medtages och alla deltagare blir tilldelade en plats. Mer info kommer längre fram, men boka in dagen i kalendern om du är intresserad.