Information från styrelsen - december 2022

13 december 2022 Istället för ett tryckt Erland-nytt kommer här en kortversion digitalt med lite nyheter från styrelsen i brf Erland.

Avgiftshöjning
Prisökningarna i samhället berör även brf Erland. Avgifterna ökar på fjärrvärme, el, vatten, sophantering och inte minst bankens räntekostnader. Styrelsen har därför beslutat att genomföra en höjning av avgifterna. Första höjningen sker från 1 april 2023 och då höjs avgifterna på bostadsrätterna med 6%. Styrelsen följer utvecklingen på flera håll och det kan komma ytterligare en höjning under året.

Entrétavlor i trapphusen
Brf Erland kommer att under vintern får nya entré/namntavlor uppsatta i varje trapphus. HSB Stockholm är entreprenör och arbetet kommer att ske successivt.  Det är inte tillåtet att klistra upp egna namnlappar på tavlan. Om du exempelvis är inneboende eller hyr i andra hand så skall märkningen göras på lägenhetsdörren.

Vintertips
Nu när vintern står för dörren kan vi alla hjälpas åt med att exempelvis sopa, eller rent av skotta, bort snö vid porten och trappstegen. Det ska finnas skyffel och kvast i alla trapphus. Vi hjälps också åt med att se till att portar och andra dörrar är stängda så att varken kyla eller obehöriga kommer in.

OVK (Obligatorisk ventilationskontroll)
Arbetet med att få en godkänd OVK (obligatorisk ventilationskontroll) fortsätter.  De allra flesta nedslagen vi fått gäller felmonterade/icke godkända fläktar i kök. Det är inte tillåtet att installera en tryckande fläkt vare sig i köket eller i badrummet. Det är endast tillåtet med kolfilterfläktar som har sitt utblås i köket.

Kontaktuppgifter
Att ha rätt kontaktuppgifter är viktigt för många myndigheter och så även bostadsrättsföreningar. Gå gärna i på dina sidor på ”Mitt HSB” och kontrollera dina. Du gör ändringarna själv om det är något som inte stämmer.

Brandvarnare
Ta för vana att kontrollera din brandvarnare. Extra viktigt nu under de mörka tiderna när vi använder mer levande ljus.

Styrelsen i Brf Erland önskar alla en God jul och ett Gott nytt år