Information från styrelsen

06 september 2022 Då det var länge sedan vi hade ett Erland-nytt kommer här en kortversion digitalt med lite nyheter från styrelsen i brf Erland.

Ny styrelse & Ekonomi framöver
När vi hade årsstämma valdes en ny styrelse. Information om vilka som ingår i den har anslagits i varje port. Ingen har väl missat att nästan allt i vårt samhälle har blivit dyrare. Detta påverkar även föreningens ekonomi.  El, vatten, fjärrvärme, banklån, sophantering, markskötsel, fastighetsdrift och andra entreprenörer höjer sina avgifter. Styrelsen jobbar nu intensivt med att identifiera utgifter som kan drabba oss, för att kunna ta ställning till om vi är tvungna till att höja avgifterna.

Brand i en av våra fastigheter
Det har varit ett brandtillbud på en balkong. Inga personskador har rapporterats, däremot skador på fasaden. Var försiktig med cigaretter, tända ljus, spis och andra heta värmekällor. Glöm inte att regelbundet kontrollera din brandvarnare och säkerställ att du har en bra hemförsäkring.

OVK (Obligatorisk ventilationskontroll)
Arbetet med att få en godkänd OVK (obligatorisk ventilationskontroll) fortsätter.  Det är ett lagkrav hur ventilationen skall fungera i våra bostäder. Där det blivit nedslag måste återställning ske. I alla de bostadsrätter där det sitter felmonterade köksfläktar kommer innehavaren att få ett nytt, skarpare, brev med uppmaning om rättelse.

Vatten i källargången i G-huset
Många av er har påtalat att det till och från ligger vatten på golvet i tvättstugekorridoren i G-huset, (Dagsverksvägen 219-225). Undersökningar pågår för att kunna hitta orsaken till detta så att rätt åtgärder kan vidtas för att komma till rätta med problemet. Det finns en plan för felsökning som vi följer och närmast berörda av denna blir dom boende som har uteplatser på baksidan. Dessa boende kommer att informerats separat framöver om de åtgärder/arbeten som skall utföras. Var försiktiga när ni går i gången eftersom det kan vara lite halt om det är blött.

Skyddsrum i Erland
I föreningens fastigheter finns det 6 stycken skyddsrum. Dessa kommer att besiktigas under hösten för att säkerställa att de är godkända.

Föreningsexpeditionen
Expeditionen på Dagsverksvägen 219, källarplan, kommer att vara öppen för fysiska besök 1 gång/månad fram till och med december. Öppettider finns på hemsidan och anslaget på expeditionsdörren. All övrig tid går det att nå styrelsen på brf.erland@bredband.net.

Cykelrensningen fortgår
Cykelrensningen har gått in en ny fas. Sista dag att ta bort den gula markeringstejpen på sin cykel var 31 augusti och inom kort kommer cyklarna som ingen känts vid att flyttas bort.

Höstens containerdatum
Höstens datum för container är bestämt till följande dagar: 30/9-3/10 och 28/11-5/12.
Uppställningsplats är vid Logvägen 79. Tänk på att det inte får läggas något el-avfall, målarfärg, bildäckeller farligt avfall i containern.

Har vi rätt kontaktuppgifter till dig?
Att ha rätt kontaktuppgifter är viktigt för många myndigheter och så även bostadsrättsföreningar. Har du möjlighet så gå gärna i på dina sidor på ”Mitt HSB” och kontrollera. Du gör ändringarna själv om något inte stämmer.

// Styrelsen brf Erland