Anteckningar från informationsmöte 20/10 2016

22 oktober 2016 Cirka 55 personer närvarande. Tom Ekman, Kari Ahokas och Lennart Johansson från styrelsen informerade.

Garage. Projektet löper på. Vi har gjort ett antal mätningar, som underlag för en kommande upphandling.

Parkering. Kontakter med kommunen, bygglov krävs för parkering på egen mark. 90 teoretiska platser och vi bygger om gräsmattor, och hugger ner alla träd. Inte aktuellt, men undersökningen fortsätter. Förslag kom upp: brf Kvarnen, inne på gården, Vårdcentralen på nätterna, parkeringen vid Friskis och svettis, Säga upp Kommunen m.fl. på uteparkeringen.

Stammar, stambyte. Planen ligger kvar, stambyte startar troligen 2021

Lokaler eller lägenheter Vibblabyv 32-36? Planen har varit att göra om lokalerna till lägenheter, men det har ändrats. Det skulle bli en mycket dålig affär för föreningen. Därför ska vi fräscha till dem och hyra ut.

Affärslängan med hamburgeri, indisk mat etc. Det har varit en del ägarbyten i höst. Den sista tomma lokalen hyrs ut från 1 november till ABF. Välkomna!

Ekonomi. Kari redovisar. Vi har bra ekonomi trots stora projekt. Planen som styrelsen håller sig till är 5 % avgiftshöjning per år, absolut inte mer.

Miljöhuset. Ibland missar företaget att tömma på rätt dag, då blir det otrevligt mycket i återvinningsrummet. Vi ligger på. Stora wellpapp-kartongen ska vikas ihop och läggas i containern. Små kartonger viks ihop och läggs i återvinningskärlen. Stapla inte upp till taket!

Cyklar. Cykelhuset river nästan sig självt, vi har låtit staga upp det för att klara vintern. Det finns många cyklar i området som verkar övergivna. Nu i höst blir det cykelrensning i källare, och i cykelförråd både ute och inne. Du får en lapp i brevlådan.

Fönster, smörjning. Enligt stadgarna är fönster den boendes ansvar. Därför ska EFS ta fram ett fast pris per fönster, och då kan du själv beställa fönsterhjälp när du tycker att det behövs.

Värme i lägenheterna. Det har varit lite svalt inne de senaste två veckorna. Värmen kommer så småningom, men vi ska ta kontakt med EFS för att höra om det finns något problem någonstans.

Lusthuset. Det måste ju bort inför garageprojektet, och har stått igenspikat nu ett par år. Om du är intresserad av det för en billig penning, skicka ett mail till föreningen.

Målning av trapphusen. Vi har tidigare bestämt att fräscha upp trapphusen när fasadprojektet var klart. Nu håller en firma på att ta fram ett underlag som vi ska ha för att upphandla jobbet.

Staket. Vi har diskuterat med stadsarkitekten att sätta upp staket, men han var långtifrån förtjust. Det var så pass negativt, att projektet har legat nere nu ett tag.

KalejdoHill. Vad ska det bli på Kvarnbacken? Vi vet inte, och föreningen har inte fått någon som helst information. Läs lokaltidningarna om du vill veta mer.

Träd och buskar på gården. Ska ju också bort i garageprojektet. Ett förslag kom fram, att låta intresserade boende överta dem. Bra förslag, vi återkommer!

Råttor. Vi har råttor på ett par ställen, och har svårt att bli av med dem. Vi har fällor ute, men de är smarta de där små rackarna. Det mest effektiva medlet har fått starka restriktioner. Vi följer den frågan noga, Stockholm har sökt dispens.

Det finns också en kvinna på det särskilda boendet, som samlar bröd och annan föda, och kastar ut på marken. Måsar och skator samlas förstås, och det kan nog bli någon smula över till de fyrbenta också.

Soffan utanför Kvarnplan 11. Soffan vållade diskussion och olika åsikter: ta bort den, måla om den, sätt dit flera små soffor. Vi har gett förvaltaren EFS i uppdrag att städa där så fort det blir för skräpigt. Styrelsen anser för närvarande att soffan ska vara kvar men skötas bättre.

TV-slingan. Vi försöker uppdatera TV-kanalen och webbsidan så ofta det går. Har du inte hittat TV-kanalen, gör en vanlig kanalsökning på TV:n så dyker den upp (kanal 15 tror jag).

Vid pennan/Lennart