Betonglagning har startat

23 augusti 2017 Nu har den bullriga roboten jobbat klart och betonglagning har startat. Gjutning kommer att ske i groparna där roboten har avlägsnat betong. Betongarbetena planeras pågå till och med vecka 35. Det blev en hel del arbete med betongskadorna, men det var nödvändigt att vara grundlig med betongen för att få en så god slutprodukt som möjligt.

Efter betongarbetena inleds arbeten med tätskikt. Det kommer att användas bitumenbaserade produkter som är varma och det kommer att tidvis lukta ungefär som ett oljeraffinaderi om arbetena. Bitumenbaserade material ska man inte gå på då de är färska för man får klibbiga och nedsmutsade skor. BVA och underentreprenören Bro och Tak kommer att försöka bedriva arbetena så att det blir ett minimum av störningar, men det finns tillfällen då man under ca två timmar inte kan gå var man vill på gården och då är man tvungen att gå andra vägar än via den ordinarie entrén. Arbetena med tätskikt beräknas vara klara kring månadsskiftet oktober-november.

Vi som är med i projektet hoppas naturligtvis att vi får en höst som inte innebär en massa regn. Regn och tätskiktsarbeten är inte en kul kombination för den som driver ett garageprojekt. Ett duggregn på ung betong är däremot helt rätt!

På insidan pågår arbeten och BVA ligger långt framme. Den sista betongen med förorening av vägsalt i de bärande väggarna vid infarten, har bilats bort och om inte allt för många dagar är de bärande väggarnas bekymmer med vägsalt historia. Det är ett stort steg i rätt riktning att väggarna blir klara.

Projektets sluttid enligt kontraktet står fast.