Ny information gällande gårdsrenoveringen

04 juli 2017 Från och med vecka 28 kommer vattenblästring på gården att påbörjas, störande arbeten kommer pågå stötvis mellan kl 07.00 – 19.00. Arbetet beräknas pågå till vecka 31. Gården kommer att delas av i mindre arbetsytor, och skyddas med byggstängsel. Det är förbjudet för obehöriga att vistas innanför byggstängslet.

Totalentreprenören är BVA och projekledning står Stockholm betongkonsult för. Informationen finns även i entréerna.

Arbetena i garaget har framskridit längre än vad den ursprungliga tidplanen förutsatte. Några dramatiska fel och skador har inte avslöjats. På ovansidan är de tekniska förutsättningarna kända i allt väsentligt och den tidplan som finns för ovansidan, bedöms för närvarande vara realistisk. I projektet bör det vara möjligt att skapa en tämligen träffsäker prognos för slutkostnaden som avser betongkonstruktionerna. Det är en betydelsefull uppgift inför den fortsatta planeringen och framdriften. Kort sagt gör BVA och Stockholm Betongkonsult ett gott arbete i projektet.

Vi som representerar Fågelsången vill uppmana alla att vara försiktiga och inte röra sig nära roboten som börjar bearbeta betongen på gården. Den som inte tycker om buller bör skaffa öronproppar, för det kan vara obehagligt att gå nära roboten och höra den på nära håll. Det kan tidvis pågå arbete vid entréer och det kan vara svårt att passera om inte roboten gör en paus. Personalen försöker vara uppmärksam på personer som närmar sig, men de kan behöva ett antal sekunder för att upptäcka den som närmar sig arbetsstället. Den som har möjlighet, rekommenderas att gå andra vägar till och från sin lägenhet. Ett tips är att smita ner i källaren och gå ut via en annan entré. Då man kommer hem är det lättare för personalen att se att någon närmar sig en entré där arbete pågår, men det är naturligtvis helt OK att gå via källaren då också, om det är möjligt.

Tom