VARNING

11 oktober 2012 Under eftermiddagen fredagen den 5 oktober 2012 fick en medlem i vår bostadsrättsförening besök av en man som ville komma in i lägenheten för att kontrollera ventilationen.

Mannen var i 40-års åldern, lång och smärt kroppsbyggnad samt mörkt hår. Klädsel: byxor och jacka.

Mannen pratade svenska utan brytning.

Vår medlem blev överraskad av det oväntade besöket men antog att det fanns ett samband mellan vårt fasadprojekt och mannens ärende.

Mannen gick snabbt runt i lägenhetens olika rum och kök och vår medlem hade svårigheter att följa mannen. Nästan hela tiden pratade mannen i sin mobiltelefon. Mannen var kvar i lägenheten c:a 10 minuter.

Något senare upptäckte vår medlem att alla hennes smycken, som förvarades i ett smyckesskrin, saknades och tillgripits av omnämnda man.

Vår medlem gör polisanmälan om händelsen.

Någon ventilationskontroll förekommer inte inom föreningen och enligt Stark Fasads platschef Jan Lundberg har ingen person med anknytning till fasadprojektet haft uppdrag att göra några kontroller av ventilationen.

Enligt Jan Lundberg har varje person som är engagerad i projektet en ID-handling med foto och namn. ID-handlingen skall längst ned i högra hörnet vara märkt ”ID06”.

Begär att byggjobbarna visar legitimationen när de besöker Din lägenhet.


I övrigt är det viktigt att vi är observanta på att våra entrédörrar är låsta och att dörrarna till källarutrymmen och garage är låsta. Om Du ser en öppen dörr - stäng dörren och se till att den är låst.

Styrelsen/Lennart Forsgren