Meddelande från Valberedningen i BRF Fanfaren

04 februari 2021 Vi söker nu nya, engagerade personer att delta i styrelsearbetet för vår bostadsrättsförening. På kommande årsmöte, är det som vanligt val av styrelse och vi hoppas då kunna välja in ett par nya medlemmar.

Att säkra upp med nya medlemmar är nödvändigt inte bara för att bibehålla en fulltalig styrelse, men också för att kompetens överföra mellan nya representanter och de ledamöter som suttit länge i styrelsen. Många av oss som är sittande idag har suttit länge, samt några av oss har redan sålt och flyttat eller kommer att flytta underårets gång. Därför behöver vi minst 2st nya Ledamoter och även nya personer för Valberedningen!

 

Varför engagera sig som förtroendevald?

 

Som bostadsrättshavare har man både rättigheter och ansvar. Man ansvarar t.ex. själv för större delen av underhållet i sin egen lägenhet, samtidigt har man alltid rätt att göra sin röst hörd för att påverka sin bostadsmiljö.

Alla bostadsrättshavare äger kollektivt den mark och de byggnader som föreningen förfogar över. Som bostadsrättshavare har man ett direkt intresse i att bostadsrättsföreningen sköts på ett bra sätt gällande t.ex. underhåll, ekonomi, trivsel.

Som förtroendevald får man bättre inblick i hur föreningen fungerar men även möjligheter att bidra utifrån sina egna erfarenheter och kunskaper. Det är en jättebra möjlighet att kunna påverka sin boendemiljö och värna om sin investering.

Beroende på vilken roll man väljer att engagera sig i så kommer det definitivt att vara en utomordentlig erfarenhet och en bra möjlighet att lära känna människor i sin närmiljö. Dessutom berättigar engagemanget ofta ett arvode.

 

Poster man kan göra intresseanmälan för:

-       Revisor

-       Ledamot (minst 2 personer behövs)

-       Valberedning

 

Ditt engagemang behövs – mejla din intresseanmälan eller nominering till styrelse.fanfaren@gmail.com

 

Senast 1 April behöver vi din anmälan.

 

Med vänlig hälsning från Valberedningen,


Numair Khan Rosén