Problem med reglering av varmvatten

06 juni 2021 Just nu så är det problem i undercentralen vilket leder till att varmvattnet i kranen kan bli varmare än normalt. Var nogranna med att kontrollera temperaturen försiktigt innan bruk.

Tidigare i veckan (2/6) så stängdes varmvattnet av i samtliga bostäder. Efter att en tekniker varit på plats så kunde vi identifiera problemet och få igång varmvattnet.

Tyvärr så har komponenten i undercentralen som reglerar varmvattnet gått sönder, vilket gör att temperaturen inte längre regleras som den ska. Detta leder delvis till att varmvattnet når högre temperaturer än vanligt.

Styrelsen har felanmält detta och förhoppningsvis så kommer vi kunna åtgärda problemet snarast.

Tills dess att det är åtgärdat så ber vi er vara extra försiktiga när ni använder er av varmvatten från kranarna.

Vänliga hälsningar, 
Styrelsen

Uppdatering 8/6

HSB har påbörjat arbetet i undercentralen för att byta ut den trasiga komponenten. Det är ett större åtagande och beroende på hur snabbt reservdelar kommer fram så kan de tiden det tar variera. Förhoppningen är att arbetet ska vara klart snart men det går inte att lova.

Tills dess så har de gjort ett försök att manuellt justera varmvattnet, tyvärr är det något som behöver regleras beroende på fubrukningen i fastigheten och kräver därför en länge observation för att hitta precis rätt - vilket är någon som den trasiga komponenten gör automatiskt. Därför kan varmvatten försvinna ifall det är många som nyttjar det samtidigt.

Vi ber er ha översikt tills dess att problemet är löst.

Uppdatering 9/6

Vi har under dagen haft både HSB samt deras underleverantör på plats. De har nu bytt ut den trasiga komponenten samt gjort de inställningar som behövs. Varmvattnet bör redan vara tillbaka, men om det inte är det hos er så kommer det under kvällen.

Tack för visad förståelse!


Till nyhetslistan