infobrev December 2023

31 december 2023

logga (2).jpg           Infobrev December 2023

 

Från Ridhästen Samfällighetförening

På förekommen anledning: man får absolut inte parkera och blockera i och omkring Timotejvägen! Parkering endast på parkeringsplatsen. Man får ej ställa bilen vid cykelställ, framför entréerna, inom området och inte heller på gång- och cykelvägar eller brandvägg utanför området. Särskilt inte vid nr 10, 11, 41 och 73, 12 tom 16 samt högst upp vid villorna. Tänk på säkerheten och framkomligheten för snöröjning och blåljus, sophämtning mm. Kommunen och Securitas kommer uppmanas att kontrollera om det fortsätter. Informera även hantverkare.

Avgiftsfri besöksparkering under jul-nyår

Ridhästens styrelse har kommit överens med Securitas att besökande till Timotejvägen kan parkera gratis på besöksparkeringen under perioden 24/12 2023 till och med 1/1 2024. Den 2/1 gäller avgift och p-skiva igen. Det går dock inte att visa detta i Easypark-appen, så man får meddela sina gäster att man ej behöver gå in i appen. Det betyder också att gäster kan stå längre än 2 timmar på platser med p-skiva.

E-faktura

Nu kan du få dina fakturor som E-faktura i banken. Logga in på din internetbank och välj att få E-faktura. Ange ditt objektnummer under "kundnummer". Objektnumret hittas på fakturan. Betalar du avgift för flera objekt så räcker det med husets objektnummer. Om du endast hyr parkeringsplats så är det objektnumret för parkeringsplatsen.

 

OBS! Tänk på att avierna skickas ut per kvartal. Ändringar såsom e-faktura eller autogiro ska göras innan 15e februari, 15e maj, 15e augusti eller 15e november så att Harmonicentrum hinner administrera förändringen innan nästa kvartalsavisering skickas ut. Tills ändringen har gått igenom betalar du i banken som vanligt för de avierna du redan har fått.

Särskilda bestämmelser och villkor vid hyr av parkeringsplats

Vid hyr av parkeringsplats finns särskilda bestämmelser att följa. Dessa har nu uppdaterats med bland annat vad som gäller serviceplatsen i garaget. Föreskrifterna har ordnats upp med gemensamma bestämmelser och bestämmelser per typ av plats. Om bestämmelser inte följs av hyresgästen kan nyttjanderätten till hyrd plats sägas upp.

Läs mer på Ridhästens samhällighet förening hemsida: https://ridhasten.se/trafikregler-parkering-garage/

 

Nu i jultider så tänder vi mycket ljus, ha koll på ljusen och kolla era brandvarnare att dom fungerar.

 

Ni som har cyklar ute snälla ta in dom i våra cykelrum, vi har flera cykel rum. Det blir lättare att röja undan snön om vi får mycket snö. Sen får man inte parkera cyklar i våra trapphus eller portaler. Tänk på att det måste vara framkomlighet för dom som behöver komma förbi, brandmän, ambulans, m.m.

 

Är du intresserad av att hyra en lokal som du kan sy, pyssla, måla i så har vi en ledig snart. Den är på 45 kvm. Hör av dig till styrelsen om du är intresserad.

 

Sen vill styrelsen önska alla en riktig God Jul och Gott Nytt År

 

En bild som visar text, snögubbe, vinter, fryser

Automatiskt genererad beskrivning

 

Med vänlig hälsning

Styrelsen brf Hagen