Omfattande Elfel Uppdatering:200923 Äntligen klart!!

23 september 2020 Elfel som berör belysningsstolpar ute på gårdarna, frånluftsfläktar(ventilation) och även belysningen vid brevlådor/trapphus

Det har sedan torsdag eftermiddag förra veckan uppstått ett elfel som berör Diamant och Rubinstigen. Vissa belysningsstolpar i området är släkta, flera lägenheter har ingen ventilation och även belysning vid brevlådor och trappbelysning är påverkade. HSB har varit och felsökt ett flertal gånger och åtgärdat trasiga säkringar. Problemet just nu är att säkringarna går hela tiden och vi vet inte vad orsaken är. Detta är ett knepigt problem att lösa då det omfattar mängder med utrustning och 100tals meter kabel men HSB med elektriker jobbar på ihärdigt.

UPPDATERING: 2020-08-07
Elfelet har förvärrats under dagen.
Vi har uppmärksammat att detta elfel även påverkar vissas ComHem anslutning(Tv och bredband via koaxnätet).
Felsökning fortsätter under helgen. Beklagar för dessa olägenheter.

UPPDATERING: 2020-08-08
Under dagen har vi med hjälp av jourelektriker lokaliserat och avgränsat elfelet.
Hela Diamantstigen och större delar av Rubinstigen har fått tillbaka full funktionalitet.
De adresser som fortfarande är påverkade och inte har någon ventilation och trappbelysning är Rubinstigen 2-16. Fortsätt arbete för att hitta en lösning på detta kommer ske till veckan.

UPPDATERING: 2020-08-12
Elektriker har idag dragit temporär elkabel till hus Rubinstigen 2-16 och full funktionalitet är därför återställd i hela området. Temporär kabel kommer ligga under tiden som ordinarie kabel lagas eller byts ut. Vid Rubinstigen 2 går kabeln över väg varvid ett kabelskydd(se bild) byggts ihop. Vid passage, kör försiktigt över.
Arbete för att laga ordinarie kabel kommer påbörjas Måndag 17 Aug.

UPPDATERING: 2020-08-17
Arbete för att laga ordinarie kablage kommer starta Tis 18 Augusti. Påminne igen - Kör försiktigt över det tillfälliga kabelskyddet som ligger på vägen så tillfälligt kablage inte går sönder.

UPPDATERING:2020-08-19
Vi har i dagarna med hjälp av el och grävfirma kommit fram till vidare åtgärdsplan. inväntar nu offerter. Vidare arbete kommer fortsätta tidigast 25-26/8.

UPPDATERING:2020-08-27
Vi inväntar fortfarande offerter för att kunna gå vidare med permanenta åtgärder för kablage.

UPPDATERING:2020-09-05
Nu är alla offerter godkända och entreprenörer kommer att starta med åtgärder för att fixa kabelfel från Onsdag 9 September. Det kommer således bli begränsad framkomlighet, med flera tyngre maskiner, inne på området Rubinstigen. Om möjligt välj annan väg.
Då vi ändå håller på kommer vi fixa lite andra grävjobb också. Så som potthål på parkering och grävning för el till förråd. Berörda boenden kommer aviseras. Trevlig helg.

UPPDATERING:2020-09-18
Nu är äntligen grävning, dragning och installationen av den nya elkabeln klar.
Som några av er märkte försvann TV/bredband via ComHem Koax ett tag idag. Detta var på grund av inkoppling av den nya kabeln.
Nu väntar vi bara på asfaltering. Detta kommer ske så snart som möjligt. Trevlig helg

UPPDATERING:2020-09-23
Så äntligen var allt asfalterat och klart. Med hopp om att det inte har varit till allt för stora besvär för er boende men denna åtgär har dessvärre varit nödvändig.
Vad kommer att hända här nästa? Den som lever får se.

//Styrelsen