Vattenläcka/Ingen värme

08 september 2021 läcksökning avslutad!

HSB håller för närvarande på med att felsöka och hitta en vattenläcka i vårt värmesystem.

Sökande har dragit ut på tiden och några av er boenden har blivit berörda flera gånger, detta på grund av att det är väldigt svårt att lokalisera läckan. Då vi bor på en kulle av sprängsten rinner vattnet bara rakt ner istället för att ackumuleras i någon pöl.


Undet tiden sökande fortgått har HSB varit tvungen att slå av värmen. Detta gör man såklart inte i första hand utan görs när inget annat fungerar.
I ett sista försök töms delar av systemet helt på vatten och fylls på med sökgas för att sedan enkelt kunna lokalisera gasen och hitta läckan på det sättet.
Läckan måste hittas och åtgärdas innan snön och kylan kommer då det är ohållbart att det försvinner 100tals liter vatten om dagen.

Uppdaterat: 210830 18.00

----------------------------------------------

Sökningen av läcka i värmesystem fortsätter även denna vecka. Sökning kommer ske som längst till nästa onsdag(15/9), efter det kommer värme slås på. Det kommer bli lite varmare dagar framöver därför har vi valt att fortsätta en vecka till då det är av högsta vikt att hitta denna läcka.

Uppdaterat: 210908 22.50

-----------------------------------------------

Läcksökningen är nu avslutad och värmen är åter igångslagen
Då delar av systemet tömts behöver det åter fyllas på. Detta tar tid! Det tag även tid att värma upp allt vatten(flera 1000 liter) så ha lite tålamåd, värmen kommer.
Låter det i elementen, kan uppstå ett pårlande ljud, så är detta helt normalt. detta beror på att elementen och systemet innehåller luft. Fortsätter det låta över tid felanmäl. Felanmäl även om ni märker att ni inte får någon värme.
Uppdaterat: 210920 12.41

//Styrelsen