Blixtnedslag & IT-system

25 juni 2023 Under midsommarafton slog blixten ner på gård 16. Detta medförde att våra system för porttelefonerna och bokningstavlor gick ner. Felsökningsarbete har fortgått sedan dess och stora delar av systemen är igång igen; dock inte allt.

Blixten som slog ner på Gård 16 slog ut våra porttelefoner och bokningssystem. Mellan silltallrikar och jordgubbstårtor startade styrelsen med detsamma ett arbete med att få igång dessa system igen.

Till dags dato (25/6) har stora delar av systemet kommit igång igen: porttelefonerna på gård 15 fungerar igen, samt bokningstavlan i gårdshuset. Dörren in till gårdshuset på gård 15 har inget fungerande digitalt lås; därför är den uppställd.

Somliga portar på gård 16 fungerar fortfarande inte, och dessa är därför uppställda tills dess att vi får liv i dessa delar av systemen igen. 

Styrelsen är medveten om att det inte är en perfekt lösning med uppställda dörrar; det är däremot den bästa lösningen som finns att tillgå under en storhelg som denna. Arbetet med att få detta åtgärdat så fort som det bara är möjligt fortlöper i kulisserna och styrelsen hoppas att det kommer att åtgårdas väldigt tidigt under veckan som kommer.