Information angående Dalénparken

27 december 2016 Information från samfälligheten:

Samfälligheten gick på försommaren ut med en förfrågan på Facebook om hur vårt område skulle kunna förbättras. En mängd förslag kom in och det som hade högst prioritet bland de boende var en förbättring av lekmiljön i Dalénparken -  en rolig och utmanande lekmiljö för barn i alla åldrar. Ett utegym låg också högt på önskelistan.

Önskemålet visade sig också sammanfall med behovet av upprustning av fotbollsplanen. Planen var sliten och i behov av utbyte och dessutom inte plan. Sanden i sandlådan aktuell för utbyte och trycket på gungorna var stor då andra alternativ för barnens lek var få. Parken var i stort utrustad enbart för de minsta barnen och de som var intresserad av fotboll.

Den ombyggnad som nu sker har utgått ifrån de önskemål som framförts, vilka beaktar såväl säkerhet som utbud och underhåll. Den utrustning som kommer att sättas upp kommer att tillgodose och utmana fler åldrar. Det finns t o m några redskap för utegym som även vuxna kan leka med. Med den markbeläggning som kommer att finnas kommer underhållet att underlättas och vara mindre kostsamt.

Arbetet har nu inletts och parken kommer att vara tillgänglig för lek i mars 2017. Det kommer också att sättas upp ett staket runt parken under upprustningstiden.

Se bifogat informationsblad för mer information.