Snart påbörjas trapphusrenoveringen!

10 juni 2019

Vid årsstämman presenterades att föreningen planerar renovera föreningens trapphus. Våra fastigheter byggdes på 20-talet i nyklassicistisk arkitektur och även om området är väl bevarat och intakt finns behov av upprustning.

Trapphusen ska återskapas i ett mer tidstypiskt utseende med ny färgsättning där tonvikten kommer vara på entréerna där vi har befintligt karaktäriskta stucco lustro* som är unika för varje trapphus. Tanken är att entréerna ska bli mer kulörstrka och dekorativa medan trapphusen ges en ljusare kulör.

Renoveringen innebär målning av väggar och tak, lagning av stucco lustro och polering av befintligt golv. Trapphusen kommer även få nya armaturer, trapphusregister och anslagstavlor.

Arbetet påbörjas under vecka 25 på Gyllenborgsgatan 11 som provtrapphus. Information kommer gå ut till de boende i respektive trapphus inför att renoveringen i trapphuset ska påbörjas. 

Ett trapphus tar ungefär 3 veckor att renovera. Under perioden kommer trapphuset hållas framkomligt för de boende, med vissa begränsningar. 

Arbetstider: 07.00-16.00

* Stucco lustro är en puts- och målningsteknik som användes för att skapa målningar direkt på en väggyta och är en blandning av kalk, tvål och vatten som blandas med färgpigment som appliceras och poleras i flera lager.