Portmeddelande Januari 2024

15 januari 2024

Cykelrensning till våren

Vi vill uppmärksamma redan nu att i samband med vårens utefixardag kommer föreningen att genomföra en cykelrensning i alla föreningens cykelrum. För att göra plats för boende som använder sina cyklar dagligen, samt för att det finns många cyklar som har stått oanvända under en längre period.

I föreningen finns det en långtidsparkering för cyklar, som ligger i källaren under Kvarnvägen 36. Har du en cykel som du inte använder dagligen, utan säsongsvis, kan du ställa den där för att göra plats för dina grannar som använder sin cykel dagligen.

Månadsavgiften

Vi vill påminna om att månadsavgiften för lägenheten behöver vara betald senast den sista dagen i varje månad. Flera betalar inte avgiften i tid.

Ny lag gällande matavfall

Från och med första januari 2024 blir det enligt lag obligatoriskt i hela Sverige att sortera ut matavfall från alla hushåll och verksamheter.Därför vill vi härmed flagga för att det är viktigt att alla sorterar sitt matavfall och kastar det i rätt behållare, i miljöhusen.

Matavfallspåsar finns att hämta utanför Kvarnvägen 4-8.

Matavfallspåsar kommer inte längre att finnas tillgängliga i miljöhusen. Utan nu får boende hämta matavfallspåsar i rummet med skylten “Matavfallspåsar”

Mata inte fåglar på föreningens mark för att det lockar till sig skadedjur.

Det är förbjudet att röka utanför portarna och kasta fimpar på marken