Information från Brf Läskpapperets styrelsemöte maj

17 maj 2021

Ordinarie föreningsstämma äger rum den 2 juni 2021

Styrelsen i HSB brf Läskpapperet i Stockholm har vid sitt styrelsemöte den 4 maj 2021 beslutat att ordinarie föreningsstämma den 2 juni (flyttat från tidigare annonserat 26 maj) 2021 ska genomföras med enbart poströstning för att minska risken för smittspridning av covid-19. Kallelse med poströstningsformulär kommer inom kort.

Byte av ventiler och termostater till samtliga element

Styrelsen har beslutat att anlita RS Rör. Vid arbetet kommer RS Rör att behöva tillgång till våra lägenheter samt ha elementen lättillgängliga för ventilbytet. Närmast ska HSB hjälpa till med att upprätta ett avtal. Styrelsen återkommer med information om tidplan, avisering mm. Arbetet kommer att utföras med trolig start till sommaren och vara klart i god tid innan nästa eldningssäsong.

Byte av liggande avloppsstammar i kulvertar till A-längorma samt C-längan. För C-längan även byte av kallvattenrör

Styrelsen har beslutat att anlita RS Rör även för detta arbete. Vid arbetet kommer det att dagtid vara begränsad tillgång till avloppssystemet. Enligt överenskommelse ska det vara tillgängligt fram till mellan kl. 07:00 och 08:00 och efter kl. 16:00 varje dag. Närmast ska HSB hjälpa till med att upprätta ett avtal. Styrelsen återkommer med information om tidplan, avisering mm. Arbetet kommer att utföras med trolig start till sommaren och pågå under totalt ca 3 månader.

Energisystemets utveckling

Styrelsen har beslutat att anlita HSB för att utreda olika alternativ för utbyte och modernisering av värmesystemets undercentral mot Fortum och våra egna slavcentraler. Resultatet kommer att ge ledning för styrelsens beslut om val av den mest lämpliga lösningen vid kommande utbyte och modernisering av värmesystemet. Utredningen slutförs under 2021.

Projektering av dränering av D-längorna

Styrelsen har beslutat att anlita HSB för projektering av dränering av D-längorna inklusive garageplattor. Bakgrund är den fuktproblematik som varit återkommande och där styrelsen efter olika utredningar, undersökningar och besiktningar och åtgärder i form av ökad ventilation kommit fram till att det behövs en dränering av D-längorna. Mera specifik information kommer att delges boende i D-längorna.

Container

Styrelsen har beslutat att ställa upp en container för att ge medlemmarna möjlighet att slänga restavfall. Separat information kommer att delas ut.