Styrelsen informerar 210324

 

De senaste dagarna har vi haft problem med en av de tre pumpar som finns i Undercentralen, det har resulterat i att vattnet i våra kranar har inte varit tillräckligt varmt. Vi har nu beslutat att sätta igång med fjärrvärme för att avhjälpa problemet. Det är en tillfällig lösning under tiden vi arbetar med att bygga om Undercentralen.

Det är också viktigt att veta att bakterietillväxt kan uppträda i varmvattensystem som håller måttlig temperatur under lång tid, men eftersom vårt varmvatten kommer upp i temperatur varje natt, är risken för detta låg.

Vi kan jämföra med lågenergivarmvattenberedare för villor som normalt håller vattnet vid en lägre temperatur för att minska energiförluster (lägre temperaturskillnad mot omgivning = lägre förluster), men höjer temperaturen någon timme en gång i veckan för att eliminera risken för legionella.

Undercentralen har inte haft under en lång tid ett yrkesmässigt underhåll vilket har lett att den är i dåligt skick. Olika tekniker har undersökt den och gett oss samma bild, av de tre pumpar som finns den ena fungerar inte och en håller på att gå sönder, det är bara en av dem som är i gott skick, det är därför vi satte igång arbetet för att bygga om Undercentralen. Vår förhoppning var att de två fungerande pumpar skulle hålla tills ombyggnations arbete skulle komma igång men tyvärr så är inte fallet och den ena pumpen orkar inte längre och stängs av själv, därför faller temperaturen och vattnet blir inte tillräckligt varmt.

Arbetet med att bygga om Undercentralen fortsätter och en första projektering komma att göras de kommande veckorna. Projekteringen kommer att avgöra storleken och omfattningen på ombyggnationen. Arbetet med att bygga om Undercentralen är planerat att ske under sommaren, ett medvetet val för att undvika att stänga värme och varmvatten under årets kalla perioden.