Det blir inget höghus

10 maj 2022 Engagemang och ett intensivt arbete av medlemmar ur bostadsrättsföreningarna som angränsar till det planerade höghusbygget vid Maltesholmsvägen/Medsolsbacken, däribland Brf Maltesholm, har gett resultat. Planarbetet avbryts. Det blir inget höghus.

Stadsbyggnadsnämnden beslutade vid sitt möte den 28 april att lägga ner planerna på att bygga ett höghus vid Maltesholmsvägen/Medsolsbacken. Här nedan ett utdrag ur protokollet.

"Beslut: 
Stadsbyggnadsnämnden beslutar att avbryta planarbetet samt att därutöver anföra följande:

Förklaring:
Staden växer i en historisk takt vilket innebär att de flesta områden behöver tåla viss förtätning. Vi anser att det föreslagna bostadshuset utgör ett väl gestaltat komplement till befintliga punkthus vid Medsolsbacken.

Planområdet ligger precis framför ett så kallat 55+hus där många äldre bor, flera med nedsatt rörelseförmåga. Väl fungerande seniorboenden är viktiga för äldre stockholmares livskvalitet och bidrar till positiva flyttkedjor. Placeringen av det nya huset får betydande påverkan på såväl utsikt, ljusförhållanden samt möjlighet till utevistelse för dem som bor i 55+huset. Stockholm ska vara en stad för alla i livets samtliga skeden. Äldre ska kunna bo kvar i den stadsdel där de bor eller där de själva önskar bosätta sig. Vi anser inte att det i detta fall är försvarbart att försämra de äldres boendekvaliteter på det sätt som planförslaget skulle innebära, och väljer därför att avbryta planarbetet."

Vill du läsa hela protokollet, finner du det här.