Höghusbygget Maltesholmsvägen - Medsolsbacken

10 november 2021 I dagarna har vi, alla som bor i närområdet till det planerade höghusbygget, fått informationskortet här bredvid i brevlådan, från Stockholms Stad. 

Fram till och med den 6 december har du möjlighet till insyn i detaljplanearbetet och lämna synpunkter, s k samrådstid. All information finns på kortet du fått.

Mer information om planförslaget för fastigheten Grimsta 1:2 under projektnamnet Medsolsbacken och diarienummer 2020-13965 finns på stadsbyggnadskontorets webbplats: stockholm.se/detaljplaner.

Det finns en grupp med representanter från vår bostadsrättsförening Maltesholm samt från föreningarna Gästsalen 1, 2 och 3, Gästsalen 4, Mirabellen och Lovön som gemensamt just nu sammanställer skrivelse med argument mot höghuset.

Man anser bland annat att:

  • tomten är för liten. Man ifrågasätter om huset överhuvudtaget får plats.
  • huset kommer att stå mycket nära det befintliga höghuset, Maltesholmsvägen 153.
  • Maltesholmsvägen 153 är ett 55+ hus där många äldre/äldre bor. Flera är bundna till sina lägenheter, eller har begränsad rörlighet, varför grönytan som nu ska bebyggas med tillhörande pergola är betydelsefull för dem.
  • grönytan innehåller naturvärden för bland annat fåglar och träd.
  • det planerade höghuset förstör utsikten för främst de som bor på Maltesholmsvägen 153, men också för de boende i de befintliga höghusen på Medsolsbacken.
  • det innebär också olägenheter för oss som bor i husen längs Maltesholmsvägen. Skuggor från det planerade höghuset kommer att skymma stora delar av vår fastighet, vilket kommer innebära mindre sol och mörka lägenheter.
  • den redan besvärliga situationen med parkeringsplatser ökar.

Även om våra representanter i gruppen kommer att framföra ovan synpunkter är det viktigt att alla gör sin röst hörd och skickar in sina synpunkter, enskilt eller i grupp. Gör gärna det! 

Adressen är: Stockholms stadsbyggnadskontor, Registraturen, Box 8314, 104 20 Stockholm. Ange diarienummer 2020-13965 på kuvertet.

PS. Om du inte har möjlighet att läsa detaljplanen digitalt, hör av dig till Åsa Wirén Jonsson, telefon 070-714 32 13, så ordnar hon en papperskopia. DS.

Hälsningar gruppen med representanter från bostadsrättsföreningarna Maltesholm, Gästsalen 1, 2 och 3, Gästsalen 4, Mirabellen och Lovön