Nyhetsbrev januari 2024

19 januari 2024

Skyddsrum
Arbetet med att renovera våra skyddsrum fortgår. Många av åtgärderna är färdiga, men det är en del återstående arbeten. Tack till alla som ställt upp när vi har varit i behov av tillgång till era förråd. De som upplåtit tillgång till förråd under renoveringen får snart mer information. 

Föreningslokal
Föreningslokalen och pingisrummet är för tillfället stängt. Lokalerna målas om och öppnar igen i slutet av januari. Därefter fortsätter vi med lite nya uppdateringar av lokalen. 

Stänga portar
All snö och is tillsammans med grus och sand skapar emellanåt problem med våra portar. Ibland har dörrarna svårt att gå igen. Därför vill vi be alla att vara noggranna med att portarna går igen ordentligt. 

Höjd avgift
Under de senaste åren har föreningens kostnader ökat. Dels handlar det om föreningens räntekostnader som ökat med 65% mellan 2022 och 2024, en kostnadsökning på 697 000 kronor per år. Men också om kostnaderna för el, värme, vatten och sophämtning. Dessa kostnader har ökat med 18%, eller 557 000 kronor per år. För att BRF Offergärden ska ha en fortsatt god ekonomi behöver vi se över både våra intäkter och kostnader. För att möta upp de ökande kostnaderna höjer vi från och med första juli 2024 årsavgiften med 5,1%. Idag är avgiften 647 kronor per kvadratmeter och år. Efter höjningen kommer avgiften att vara 680 kronor per kvadratmeter och år. 

Stämman
Den 14 maj klockan 18.00 kommer årets ordinarie stämma att hållas. Vi återkommer med plats, detaljer och handlingar senare under våren. Redan nu är det möjligt att skicka in motioner till stämman. Motionsstopp är den 2 april.

Öppet hus
På eftermiddagen söndagen den 5 maj kommer vi att hålla ett öppet hus. Ett tillfälle där vi samlas för att träffa grannar, prata med styrelsen, visa upp våra lokaler och att prata inför stämman. Mer information kommer!

Styrelsen i BRF Offergärden