Bilningsarbetet påbörjas på balkongerna

03 mars 2022 Bilningsarbetet av balkongerna påbörjas inom kort vid B-huset och kan upplevas mycket störande och stressande av såväl människor som eventuella husdjur.

Måndag Vecka 11 påbörjas bilningsarbeten på B-husets balkonger.

Balkongen måste vara tömd för att vi ska kunna utföra våra arbeten. Har ni markiser eller fasta saker som ni avser att spara så måste även dessa tas ned innan. Vid bilningsarbetet är det även viktigt att det plockas rent på fönsterbrädor samt väggar som angränsar till balkongen på insidan, detta på grund av vibrationer från bilningen. Tänk även på att föremål som står i skåp kan ”vandra” av vibrationerna. Var därför försiktiga när ni öppnar skåp efter våra arbeten.

Innan bilning startar låses balkongdörrar utifrån, räcken demonteras och balkongplattor bilas därefter ner. 

 

Viktigt att tänka på när våra arbeten är igång!

  • För er egen säkerhet är det absolut förbjudet att vistas på byggnadsställningarna.
  • Vi ber er vara extra vaksamma på att barn inte klättrar på eller beträder byggnadsställningen.
  • Skyddsplast kommer att sättas upp för att skydda fönster, dörrar, mm när arbeten utförs. Ni får inte göra åverkan på skyddsplasten, då detta kan medföra skador på glas, karmar etc.
  • Tänk även på att stänga era fönster och ventiler när byggnadsställningen är monterad på er fastighet. Är ni extremt dammkänsliga ber vi er att tejpa längs med springor på fönster och dörrar även på insidan.
  • Bilningsarbetet av balkonger kan upplevas som mycket störande och bullrande. Detta gäller även för husdjur som kan känna stress och påverkas av det höga ljudet vid bilningen. Arbeten med bilning pågår mellan 07.00-18.00 på helgfria vardagar. Det är planerat att bila ca 2-5 balkonger per dag.

Tresson skall försöka minimera eventuella störningsmoment och hoppas på överseende med arbetet.

C-husets balkonger står näst på tur och därefter A-husets balkonger.