Poolen i behov av renovering

21 juni 2022 Även denna sommar 2022 kommer poolen tyvärr att hållas stängd, då poolen är i stort behov av renovering.

Poolen har varit i behov av omfattande renovering (duk, pump mm.) redan innan styrelsen tog beslutet att stänga av poolen för renovering. Detta på grund av att poolen är minst 30 år gammal.

Styrelsen hade för avsikt att renovera den inför säsongen 2021. Men när pandemin slog till var det svårt att hitta hantverkare som kunde genomföra renoveringen då många ville ha pool. Dessutom var det inte passande att ha en öppen pool under pandemin.

Just nu genomför vi i föreningen flera större renoveringar som det inte går att vänta med, och som medför stora kostnader. Detta leder till att vi i dagsläget inte kunnat prioritera poolen, varken ekonomiskt eller tidsmässigt.

Styrelsen ska ta in ett företag för att se över poolen och vad som bör göras och kommer kontakta lämpliga företag inom en snar framtid.

Styrelsen anser dock inte att det är prioritet att öppna poolen nu på en gång, då de pågående renoveringarna just nu pressar vår ekonomi så det räcker. Att renovera poolen idag, skulle iså fall antagligen behöva göras på lånade pengar. 

Styrelsen vet att poolen är en efterlängtad träffpunkt för barn på Rondellen, säkerheten är dock viktigast och innan ett företag kan åtgärda de renoveringsbehov som finns kan poolen tyvärr ej öppnas.

Vänligen,

Styrelsen