Lägesrapport från polisinsatsen den 7 mars

15 mars 2024 Lägesrapport per 2024-03-11

Polisen/säpo valde att göra ett tillslag i vår lokal på Sikvägen 1 p g a misstanke om att personer med anknytning till hyresgästens verksamhet planerade att utföra någon form av kriminella handlingar.

Dörrar bröts upp och någon form av bangers kastades in i lokalen. Fyra fönster krossades. Även delar av inredningen har förstörts.

Husrannsakan genomfördes av polisen.Dörrar och fönster har beställts som ersättning för de skadade. Kostnaden för att återställa lokalen kommer debiteras Säpo. Ärendet är även anmält till respektive försäkringsbolag. 

Fr o m fredag 8 mars fick hyresgästen tillträde till lokalen igen. Vi har i nuläget ingen kännedom om de planerar fortsätta sin verksamhet. Styrelsen har inte tagit beslut om fortsatt hyresförhållanden.

Styrelsen tog kontakt med HSB för hantering av det inträffade. Representanter från HSB håller kontakt med press och jurister. Vår fastighetsskötare Jessica Gustafsson är också behjälpliga i ärendet.

Vår förvaltare Jannis Delinikos håller kontakt med styrelsen och hyresgästen. Ni kan ställa de frågor ni har på hans mejladress: jannis.delinikos@hsb.se.

Under fredagen 8 mars sattes information till medlemmarna upp på anslagstavlor och lades upp på hemsidan.


Till nyhetslistan