Medlemsinformation mars 2024

18 mars 2024

MSB:s kontroll av föreningens skyddsrum

Brf Svanen, som fastighetsägare, ansvarar för två skyddsrum, Telefonv. 9-11 och 13-15. MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) har haft en första syn av dessa och av skyddsrumsförråden som en förberedelse till en ordinarie kontroll i april. Då måste dessa materialförråd vara åtgärdade enligt instruktion och vissa källarförråd tillgängliga för kontroll av t.ex. ventiler. Styrelsen kontaktar er som är berörda under nästa vecka (v12).

Märkning av cyklar, barnvagnar m.m.

Det är fullt i cykelrum och barnvagnsrum. En del är kvarglömt efter flytt annat kan kanske stå i eget förråd. För att alla ska få plats så gör vi som tidigare år: var och en märker sina ägodelar med datum, namn och lägenhetsnummer.

Städdagen 21 april

Det finns mycket som behöver göras. T.ex. ska cyklarna som togs omhand för ett år sedan bort, allt omärkt ska ut från cykel- och barnvagnsrum, sedvanlig städning ute och inne. Den gemensamma mat- och pratstunden får vi inte glömma. Särskild information sätts upp i portarna. Container för föreningens och egna grovsopor kommer att finnas enligt schema.

Hisslampor

I flera uppgångar är det problem med lyset i hissen. Det tar lång tid innan vi får nya lampor och de håller inte länge utan problemet återkommer. Styrelsen har tagit upp problemet och hoppas det får en mer hållbar lösning.

Miljöfarligt avfall

Det är tråkigt att tjata men fotot från återvinningsrummet visar att det tyvärr behövs. Det som inte är återvinningsbart i uppmärkta sopkärl får var och en ta hand om. Shellmacken vid Kilaberg är närmaste återvinning för miljöfarligt avfall.

Med längtan till vårdagjämningen!

Styrelsen