Tellus infoblad maj 2023

12 maj 2023

MILJÖHUSET
Jag tror att många reagerar på att det är så skräpigt i miljöhusen. Men vad kan vi göra åt det? Vi alla kan börja med att lämna bara rena förpackningar i respektive kärl i miljöhuset. Gör alla förpackningar så platta som möjligt så tar de mindre plats. Det som inte är rent ska du lämna i moloken RESTAVFALL utanför miljöhuset. Matrester ska du lägga i en papperspåse och lägga i moloken för matavfall utanför miljöhuset. Inga matrester får lämnas i miljöhuset.

NEDSKRÄPNING
Vi har sett att STORA RÅTTOR har ökat i vårt område. Detta beror på att några slänger ut bröd och matrester. Vill du mata fåglarna så gör det gärna i skogen.

LÖSA HUNDAR
Du som hundägare är väl medveten om koppeltvånget. Eller hur? I våra gemensamma trivselregler står det att hundar inte får rastas på våra gårdar samt att de ska vara kopplade inom brf Tellus.

GRILL UTE
Nu börjar den underbara perioden med trevliga grillkvällar ute på våra gårdar. Ta tillfälle att ladda hem appen BRANDRISK UTE. Det är en app som innehåller information om när det råder eldningsförbud men även bra information om hur du ska tänka för att grilla säkert. Du ansvarar även för att grillen ska vara släckt och kall när du lämnar platsen. Skräpet tar du självklart med dig.

LJUDNIVÅ
Vi har trevligt och myser i värmen på våra gårdar och balkonger. Vi tänker på våra grannar och sänker volymen. Nattro råder från kl. 22:00.

 Styrelsen brf Tellus