Inbrott och skadegörelse

01 juli 2016

Föreningen har sedan en tid tillbaka haft problem med att obehöriga vistas i t.ex. källarutrymmen. Någon låter ställa upp eller lägger föremål i ytterdörrarnas låscylindrar eller glömmer stänga dörrar eller tvättstugefönster.

Boende har blivit av med cyklar och fått bilrutor förstörda. Föreningen har t.ex. haft inbrott i källare på Veckovägen (K-huset). I samband med detta har nya källardörrar och lås till ståldörr i skyddsrum utsatts för skadegörelse. Vidare har inbrott inträffat i byggbod varvid huvudnyckel till garagen har stulits. Bilar har åkt in på gården för att stjäla byggavfall, byggmaterial eller verktyg t.ex. en skåpbil åkt in flera gånger och vid ett av tillfällena nära att backa på ett barn och körde in och skadade ett trästaket.

Skadegörelse av dörrar och lås har åtgärdats och låsfirma har bytt ut samtliga låscylindrarna till garagen.

Föreningen har vidtagit en del åtgärder för att öka säkerheten, motverka skadegörelse och nedskräpning i området och i källargångar. Vissa områden med buskage t.ex. de stora syrenerna (som också behövde föryngringsbeskäras) har glesats ut. Träfront/-sidor på träregnskyddet på lekplatsen har tagits bort.

Vi boende kan bidra till att få tryggare och trevligare boendemiljö genom t.ex. följande: 

- När du går in och ut ur hus var god stäng och lås de dörrar som kan låsas.

- Släpp inte in okända personer i t.ex. källare eller trapphus när entrédörr är låst över natten. 

- Om du är osäker om en person arbetar med stambytet så kan du fråga efter ett s.k. ID06-kort.   

- Hälsa på personer som vistas i huset eller på gården eller fråga om dessa behöver hjälp eller söker någon.