Information januari 2023

26 januari 2023

God fortsättning

 

Vi har nu lämnat ett turbulent 2022 bakom oss och hoppas på bättre, lugnare år 2023.

 

På grund av stigande kostnader som till exempel uppvärmningskostnader, försäkringspriser och räntekostnader beslutade styrelsen för 2% höjning i avgiften  på budgetmötet i oktober. Det kan inte uteslutas att ytterligare höjning skulle kunna  behövas  under året. Vi behöver alla fundera över vilka åtgärder vi kan ta för att hålla nere kostnader.

 

I styrelsen har beslutats att  inga större projekt kommer att initieras under 2023 som ett led i att hushålla med föreningens ekonomi. Arbete kommer läggas på att kartlägga och undersöka inför olika framtida åtgärder och beslut. Som boende kan vi alla påverka de löpande kostnaderna. Detta gäller exempelvis varmvattenförbrukningen och uppvärmningen i allmänna utrymmen. Vad gäller vattenförbrukningen kan de påverkas genom att man tar kortare duschar samt tvättar med fulla tvättmaskiner såväl i tvättstugorna som hemma. När det kommer till uppvärmningen av allmänna utrymmen är det viktigt att hålla dörrar till portar och källare stängda.

 

SCB:s råd hur man kan sänka sina elkostnader:

 

1. Byt glödlampor till LED.
2. Dra ur laddare och stäng elapparater när de inte används.
3. Ställ kylen på +5 grader, frysen på -18, för att säkra rätt nivå.
4. Koka vatten i vattenkokare, inte i kastrull på spisen.
5. Halvera elförbrukningen genom att tvätta i 40 grader, inte 60.

6. Välj om möjligt diskmaskin före handdisk.

 

(Källa: https://mb.cision.com/Public/15291/3683210/8700c7fab95962c0.pdf)

 

Vi alla måste se till att skräp och sopor inte kastas i källargångar eller utanför sopbehållarna. Att vi beställer extra hämtningar eller städning för detta kostar pengar för alla oss boende. Vi måste ta gemensamt ansvar att hålla området och fastigheterna rena. 
Containerhuset är öppet måndag 7-9, 17-19 och torsdagar samma tider. Orange tagg passar dit. Saknar du orange tagg kontakta HSB:s felanmälan.

 

Felanmälningar skall göras till HSB via mitthsb.se lika med ändring telefonnummer till porttelefon, frågor om avier, beställning nyckel eller tagg. Man kan även ringa till HSB 010 442 11 00. HSB har haft långa kötider sista tiden. Vi har haft dialog med HSB om detta. De har anställt flera kundtjänstmedarbetare och jobbar med att få bukt på kötider.

 

Folksam är det nya försäkringsbolaget från januari 2023. Vi har fortfarande bostadsrättstillägget via föreningen.

 

Hälsningar

Styrelsen