Information om elektroniskt lås- och passersystem samt bokning av tvättmaskiner

09 december 2017 Var god läs bifogad informationen om hur man använder elektroniska lås- och passersystem samt bokar tvättmaskiner.

För stunden pågår för fullt installation av det nya elektroniska lås- och passersuystemet samt bokningssystem för tvättmaskiner.

Det mekaniska låssystemet kommer att under en övergångstid att fungera parallellt med det elektroniska låssystemet. Detta för att undvika att boende blir utlåsta och för att boende ska ges tid att lära sig det nya systemet.

På porttelefonen finns läsare som har har markering och som man lägger sin bricka emot för att komma in. 

Källardörrar kommer att ha en läsare som bricka ska läggas emot. Fram till dess allt är driftsatt kommer man att kunna använda sin vanliga nyckel. 

När systemen blir driftsatta så kommer bokning av tvättmaskiner att kunna utföras i boknings- och informationstavlan vid entrédörren i trapphuset. Vidare kommer bokning att vara möjlig via dator och smartphone. Det kommer inte längre att vara möjligt att boka tvättmaskiner vid tvättstugorna. Där kommer det endast att finnas en kortläsare som man lägger sin bricka emot. 

Även sopbehållarna kommer att få nya lås med en läsare som man lägger sin bricka emot. Det är eget låssystem som integreras med det övriga lås- och passersystemet. När det systemet blir driftsatt så kommer boende att kunna använda alla brf Västerbys sopbehållare. Detta försöka underlätta för boende att kunna slänga sina hushållssopor även om den sopbehållare som normalt används skulle var full. Det är tyvärr mycket vanligt att vår sopbehållare inte blir tömda p.g.a. felparkerade bilar.i

Vad gäller grovsophuset så kommer det fortfarande att vara som det är nu, dvs. ett tidsstyrt lås. Detta för att grovsophuset även används av brf Norrby och Brf Västerby 2.

I bifogade dokument hittar ni information om de nya porttelefonerna, kortläsarna samt boknings- och informationstavlan.

Efterbeställning av brickor kommer att vara möjligt. Vi återkommer med mer information allteftersom arbetet fortskrider.