Markarbeten - delar av A- och B-husen kommer att påbörjas under hösten

29 augusti 2016

Föreningen kommer att låta utföra markarbeten bl.a. dränering och isolering av husgrunderna: Hus A (Månadsvägen 16-28) avseende gatu- och gavelsidan mot gamla panncentralen och Hus B avseende den f.d. lastkajen/sänkan (Månadsvägen 23-25) och innegårdssidan (Månadsvägen 23-33). Option för att låta utföra andra markarbeten finns också för vissa resterande sträckor.

 

Dränering och isoleringsarbete medför bl.a. för Hus A att entréer påverkas. Vissa provisoriska lösningar för in- och utpassering vid entréerna behöver ordnas och schacktområden inhägnas. Detta för att säkerställa bl.a. boendes och andra personers säkerhet.

 

Samtliga uteplatser för Hus A och Hus B kommer att påverkas. De befintliga trästaketen, som på många ställen är i dåligt skick, kommer att ersättas. Avsikten är att den arkitektoniska utformningen av träkonstruktion och markbeläggning i uteplatser/altaner, om möjligt, får samma  utformning och funktion som i dag. För boende med uteplatser kommer de befintliga egna planteringarna i och kring uteplatser (t.ex. träd och buskar m.m.) behöva tas bort. Föreningen avser att låta boende ges möjlighet att tillfälligt låta omplantera växter på vissa angivna platser för att rädda sådana som boende önskar bevara. Detta gäller dock inte träd som boende har på eller kring uteplatser. Det är olämpligt att t.ex. ha träd nära husgrund.

 

Vissa träd på innegården som befinner sig inom bl.a. schacktområden eller som är i dåligt skick kommer att behöva tas bort. Grönytorna kommer sedan att återställas.

 

Två befintliga källartrappor i Hus B kommer att blästras och renoveras.

 

Ytterligare information om bl.a. tidplan för de olika husen kommer så snart som möjligt att lämnas.