Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Hållbara upphandlingar

Hållbar upphandling innebär att bostadsrättsföreningen tillgodoser sitt behov av varor och tjänster på ett sätt som säkerställer den goda affären sett till hela livscykeln. Man tar inte bara hänsyn till de fördelar som uppstår för föreningen utan även sett till samhället i sin helhet samtidigt som man minimerar skador på miljön.
mainimage

✔ Använd uppförandekod

Se till att föreningens leverantörer bedriver sin verksamhet på ett sätt som går i linje med ert hållbarhetsarbete. 

✔ Samordna avtal med grannarna

Det kan vara både ekonomiskt och miljömässigt smart att samordna avtal med närliggande föreningar, exempelvis kring avfall och matkassar.

✔ Ställ miljökrav vid upphandlingar

Ta fram en kravlista för att minimera projektets miljöpåverkan. 

✓ Kräv miljöcertifiering
Kräv att era leverantörer ska vara miljöcertifierade, exempelvis med ISO14001, eller miljödiplomerade.

✓ Använd byggvarubedömningen
Se till att föreningens entreprenörer använder Byggvarubedömningen för miljöbedömning av byggprodukter vid renoveringar.

✓ Hantera bygg- och rivningsavfallet rätt
Vid renoveringar ska avfall hanteras enligt Byggföretagens (tidigare Sveriges byggindustrier) riktlinjer för avfallshantering.

Vi hjälper er gärna att göra hållbara upphandlingar.

Kontakta oss om hållbarhet för brf

Vill din förening bli ännu bättre på hållbarhetsfrågor? Vi erbjuder utbildning, inspiration och konkreta tjänster i hela Stockholm, Järfälla, Haninge, Täby, Tyresö, Solna, Upplands Väsby, Upplands-Bro, Sollentuna och Nacka. Fyll i vårt formulär, så hör vi av oss!  

Kontakta oss!