Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Tryggare styrelse med rätt utbildning

Det är både enklare och roligare att driva en bostadsrättsförening om man känner att man behärskar sitt uppdrag. Välutbildade förtroendevalda ger stabila föreningar och trygga medlemmar!
Kurser för styrelseledamöter och brf

Inspiration, motivation, erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling - det finns många anledningar att gå en kurs hos HSB Stockholm! Vi erbjuder dig som är aktiv i din bostadsrättsförening kvalificerade kurser som ger dig kunskap och stöd i ditt arbete som förtroendevald. 

På grund av det rådande läget kring covid-19 har HSB Stockholm tillsvidare ställt in alla fysiska utbildningar och temaföreläsningar. Vi återkommer när dessa kan återupptas och tillhandahåller under tiden extra många webbinarier och digitala kurser!

Våra kurser är öppna för alla förtroendevalda i brf

Du behöver inte vara medlem i HSB för att gå en kurs. Alla är välkomna!

Kostnadsfria kurser

Är din bostadsrättsförening medlem i HSB Stockholm är all kursverksamhet helt gratis!

Webbinarier

Vi har ett stort utbud av inspelade webbinarier att tillgå, som behandlar allt från underhåll, ekonomi och hållbarhet. Du hittar dem här

Välj från vårt breda kursutbud

Vårt utbud uppdateras kontinuerligt med nya aktuella föreläsningar blandat med etablerade kursfavoriter. Du kan gå på kurs i allt från ekonomi och juridik till praktiska kurser för ordförande eller sekreterare. Hela vårt kursutbud finns i vårt kalendarium

Digitala kurser och webbinarier
Vi har även tagit fram ett antal digitala kurser som du hittar här. Vi arrangerar även webbinarier inom aktuella ämnen. Kommande webbinarier hittar du i vårt kalendarium och de webbinarier som du kan se i efterhand hittar du i HSB Stockholms kanal på YouTube. Titta när det passar dig! 

Skräddarsydda kurser
Behöver hela styrelsen gå på kurs på samma gång och vill att vi kommer till er? Eller har ni önskemål om en kurs som kombinerar flera olika ämnen på en gång? Vi skräddarsyr ett kursupplägg som passar er! 

Kostnadsfria kurser och medlemspriser
HSB Stockholms kurser är öppna för alla som har ett förtroendeuppdrag i en bostadsrättsförening, så som styrelsemedlem, revisor eller valberedare, men våra medlemsföreningar får gå alla kurser helt gratis. Dessutom ordnar vi distriktsaktiviteter, som är kunskapsträffar i aktuella frågor och en exklusiv och helt kostnadsfri förmån för bostadsrättsföreningar som är medlemmar i HSB Stockholm. Läs mer om fördelarna med ett HSB-medlemskap här.

Kontakta oss
Frågor, funderingar eller offertförfrågningar? Klicka här för att kontakta oss!

Praktisk information om utbildningar

Mer information om hur du anmäler dig till våra kurser och vilka avbokningsregler som gäller.

Anmälan

Du anmäler dig under respektive kurs i kalendariet.

Bekräftelse

När du har anmält dig får du en bekräftelse via mejl med information om tid och plats för kursen. Anger du ditt mobilnummer får du också en sms-påminnelse dagen innan din kurs.

Återbud

Måste du lämna återbud gör du det via återbudslänken i din mejlbekräftelse. Återbud måste lämnas senast sju dagar innan kursstart. Vid senare återbud debiteras hela kursavgiften. Detta gäller även om du blir sjuk.

För avgiftsfria kurser debiteras en administrativ kostnad om 500 kronor om du anmält dig och inte dyker upp.

För skräddarsydda kurser gäller att brf måste lämna återbud senast sju dagar innan kurstillfället. Vid senare återbud debiteras 15% av offertpriset.

Inställd kurs

HSB Stockholm förbehåller sig rätten att ställa in kursen vid för få deltagare. Vi meddelar anmälda deltagare vid inställd kurs.

Kursavgifter

Kursavgiften debiteras bostadsrättsföreningen via faktura.

Förtäring

Kaffe/te och smörgås serveras 30 minuter innan kursen startar. På dagkurserna serveras kaffe/te och bulle. Självklart tar vi hänsyn till eventuella allergier och liknande om du anger detta i anmälan.

Kursmaterial/dokumentation

Material mejlas/delas ut i samband med kursstart.

Kurslokal

Om inte annat anges sker kurserna i HSB Stockholms lokaler på Fleminggatan 41 i Stockholm. Mer information om kurslokal och vägbeskrivning till oss hittar du på vår webbsida och i ditt bekräftelsemejl.