Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Ersta diakoni förvärvar HSB Omsorg

01 december 2016 Den 29 november 2016 förvärvades HSB Stockholms helägda dotterbolag HSB Omsorg av Ersta diakoni. Hela verksamheten övertas av den nya ägaren.

Ersta diakoni är en ideell förening som har funnits sedan 1851, och är idag Sveriges största aktör inom idéburen vård. Det innebär att HSB Omsorg kommer att tillhöra en organisation som har vård och omsorg som kärnverksamhet, vilket ger mycket goda förutsättningar för framtiden.

– Vi är mycket nöjda med förvärvet av HSB Omsorg, som är en av de ledande hemtjänstleverantörerna i Stockholm och flera andra kommuner. Våra verksamheter har liknande värdegrund och är icke-vinstsyftande. Förvärvet stärker oss i vår roll som vård- och omsorgsgivare och gör det möjligt för oss att utveckla vårt erbjudande i en riktning där vi ser att det finns stora vårdbehov, säger Stefan Nilsson, direktor Ersta diakoni.

Värderingar avgörande
Som en värderingsstyrd organisation har HSB Stockholms uttalade mål varit att avyttra HSB Omsorg till en organisation med en liknande värdegrund, där kunden sätts i första hand.

– HSB Omsorg har varit en del av vårt blodomlopp i över 20 år, och att avyttra bolaget känns självklart vemodigt. Men denna förändring måste göras, och med Ersta diakoni som ny ägare är jag övertygad om att HSB Omsorg och medarbetarna går en ljus framtid till mötes, säger Anders Svensson, vd för HSB Stockholm.

Uppdrag att bygga bostäder
Bostadsbristen är påtaglig, särskilt i Stockholm. Som en medlemsägd bostadskooperation är HSB Stockholms viktigaste uppdrag att bygga bra och prisvärda bostäder för sina medlemmar och bosparare.

– Vi måste fokusera på vår kärnverksamhet, och lägga all kraft och alla resurser på ett ökat bostadsbyggande. Det är vårt ansvar gentemot våra medlemmar, säger Anders Svensson, vd HSB Stockholm.

Verksamheten fortsätter som idag
Varumärket HSB Omsorg kommer inte att finnas kvar, men verksamheten fortsätter som idag under Ersta diakonis flagg.

– Våra kunder och uppdragsgivare kommer att möta samma personer som tidigare. Nu fokuserar vi på att informera både medarbetare och kunder på bästa möjliga sätt, säger Minette Öhman, tf vd för HSB Omsorg.

HSB Omsorg bedriver verksamhet i följande kommuner: Stockholm, Haninge, Tyresö, Österåker, Täby, Södertälje, Sundsvall och Gävle. Tillträde sker efter att köpet har godkänts av Konkurrensverket.