Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Topp 5 - tips för Bostadsrättsmässan

23 oktober 2017 Den 17 och 18 november hålls Bostadsrättsmässan i Stockholm. Det blir två dagar med fullspäckat schema i Kistamässans lokaler om allt som rör dig som bostadsrättshavare och styrelserepresentant. Här har vi samlat 5 tips till dig som besökare.

1. Årets fastighetsförvaltare om digitalisering 

HSB Stockholm tog i år hem priset för årets fastighetsförvaltare genom Antti Ahonen. Han jobbar med den stora föreningen HSB brf Tanto på Södermalm med dryga 700 lägenheter. På kunskapsscenen deltar han i ett panelsamtal om hur digitaliseringen kan påverka bostadsrättsföreningar i framtiden. Hur det kan underlätta för boende – och minska kostnader.
Tid: 11.00-11.30 fredag 17 november.

2. Inspireras av Per Holknekt

Klädföretaget Odd Mollys grundare är en omskriven entreprenör. På lördagen berättar han om erfarenheterna från sitt liv som företagsledare – samt hur det är att leva i en storstad med dagens boendesituation.
Tid: 14.00–15.00 lördag 18 november.


3. Få rådgivning

Nytt för i år är att det under Bostadsrättsmässan kommer ges möjligheter till kostnadsfri
rådgivning inom ämnena energi, underhåll, ekonomi och juridik. Styrelser kan anmäla sig på hemsidan i förväg för att boka tid hos experterna. Först till kvarn gäller. Rådgivningstillfällena är på 30 minuter.
Tid: Under fredagen kommer rådgivning ges i ämnena energi och underhåll. 
Under lördagen kommer rådgivning ges i ämnena ekonomi och juridik.

4. Konflikthantering

Boendet ska vara någonting tryggt. Men när det uppstår konflikter mellan grannar kan den tryggheten ruckas. Vad har en bostadsrättsförening för ansvar att lösa konflikter? Hur ska en styrelse agera när det är skarpt läge? I ett panelsamtal deltar Pia Bruns från HSB Stockholms Boendesociala grupp som har lång erfarenhet av att jobba med dessa frågor.
Tid: 16.00–16.30 fredag 17 november.

5. Får du bygga hur som helst i din bostadsrätt?

Att disponera om rummen och förändra lägenheten är något som många önskar i dag. Men vad gäller egentligen? Vilka förändringar kan man göra – och vems är ansvaret om något går fel? Klas Säve-Söderberg, föreningsjurist på HSB hjälper tillsammans med tre andra jurister till att tydliggöra de regler som bostadsrättsägare och styrelser har att hålla sig till.
Tid: 12.00–12.30 lördag 18 november.

Bostadsrättsmässan anordnas i Kistamässans
lokaler. Öppettiderna är: 08.00–17.00 på fredagen 17 november
10.00–16.00 på lördagen 18 november
Hämta din kostnadsfria biljett på bostadsrattsmassan.se