Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Vad händer när vi inte får ihop till en styrelse?

17 februari 2017 Enligt HSB Normalstadgar för bostadsrättsföreningar ska styrelsen bestå av lägst tre styrelseledamöter (vilket även framgår av lagen om ekonomiska föreningar). Av dessa utses en styrelseledamot, den så kallade HSB-ledamoten, av den regionala HSB föreningen.

Valberedningens uppgift är bland annat att föreslå kandidater till styrelsen. Om valberedningen inte lyckas få fram tillräckligt många kandidater till styrelsen återstår det att på föreningsstämman försöka få medlemmarna att föreslå personer som kan väljas till styrelseledamöter. På föreningsstämman kan en medlem antingen föreslå sig själv, någon annan medlem eller en medlems make eller sambo.

Om styrelsen inte uppgår till det minimiantal styrelseledamöter som framgår av föreningens stadgar så finns det risk för att föreningen likvideras (det vill säga upplöses). Bolagsverket kan besluta om bostadsrättsföreningen ska gå i likvidation om det inte har kommit in en anmälan om behörig styrelse. Bolagsverket kan pröva frågan om likvidation på eget initiativ eller på ansökan av till exempel styrelsen, en styrelseledamot eller en medlem i föreningen.