Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Från provmedlemskap till fullvärdig medlem

24 november 2017 HSB brf Vita Husen valde att anta provmedlemskap i HSB för två år sedan. Nu är de fullvärdiga medlemmar och väldigt nöjda med den service och stöd som HSB erbjuder.

Det var helhetslösningen som fick HSB brf Vita Husen i Haninge att vilja testa ett provmedlemskap i HSB. Året var 2015 och styrelsen hade de senaste åren upplevt att förvaltningen av fastigheterna krånglade. De sökte ett sammanhang där de fick det stöd de behövde för att driva en välfungerande bostadsrättsförening. Provmedlemskapet innebar att HSB brf Vita Husen under en period testade medlemskapet och alla dess förmåner. De tog exempelvis hjälp av den juridiska rådgivningen när de skulle lösa en tvist om olovlig andrahandsuthyrning och den representant från HSB som satt med i styrelsen kom med input till styrelsearbetet utifrån sin kunskap och sina kontakter. Under provmedlemskapet deltog också en särskild HSB-representant på styrelsemötena för att svara på frågor om medlemskapet. Något som alla provmedlemmar erbjuds, om de vill.

Av de 40 föreningar som har varit provmedlemmar har 37 valt att gå över till att bli fullvärdiga medlemmar. Det är inget krav att använda HSBs övriga tjänsteutbud men för HSB brf Vita Husen adderade den möjligheten ytterligare ett mervärde till medlemskapet. I dag samlar de i stort sett all sin tekniska och administrativa förvaltning hos HSB. – För oss har det varit en fördel att i samband med medlemskapet samla alla tjänster på ett och samma ställe, säger HSB brf Vita husens ledamot Lennart Grundtman.

Nu har HSB brf Vita Husen flera projekt på gång. Husens träfasader ska bytas ut och garageportarna har nyligen renoverats. Av HSB har de fått hjälp att upprätta en långsiktig underhållsplan som överblickar alla renoveringar över en tioårsperiod och som uppdateras varje år. – Helheten, att HSB levererar kvalitet på sina tjänster och att vi får bra service gjorde att det kändes självklart för oss att fortsätta vara medlemmar när provmedlemskapet tog slut, konstaterar Gisela Bergfors avslutningsvis.