Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Stockholm mest jämställt i fastighetsbranschen

16 maj 2017 Nu presenteras Nyckeltalsinstitutets jämställdhetsindex JÄMIX för 2016. Siffrorna visar att HSB Stockholm är bäst av Sveriges fastighetsbolag på jämställdhet, och klättrar samtidigt till en 9:e plats totalt sett.

JÄMIX beskriver jämställdheten i företag och organisationer, och grundar sig på nio olika nyckeltal. Jämfört med föregående år ökade HSB Stockholm från 130 poäng till 144 poäng, vilket placerar organisationen i topp i fastighetsbranschen. Totalt sett klättrade HSB Stockholm från en 38:e plats till en 9:e plats, och tilldelades utmärkelsen Utmärkt verksamhet – Nyckeltalet 2016 .

– Det är kul att vi ser resultat, att vi blir mer jämställda år för år. Det är också anledningen till att vi deltar i JÄMIX, för att hela tiden bli bättre och prioritera rätt. Men vi är långt ifrån klara och kommer fortsätta att arbeta strukturerat för ökad jämställdhet. En utmaning är antalet föräldradagar, där våra kvinnliga medarbetare är kraftigt överrepresenterade, säger Charlotte Svalstedt, HR-chef på HSB Stockholm.

Bakom ökningen ligger bland annat lika lön, en jämställd ledningsgrupp, samt att chefstrukturen speglar strukturen bland medarbetarna. HSB Stockholm är en värderingsstyrd organisation och har under en längre tid arbetat med medarbetarskap, ledarskap och gemensamma spelregler, bland annat för att motverka just diskriminering.

I 2016 års rikstäckande mätning medverkade totalt 208 företag och organisationer från statlig, kommunal och privat sektor. Som bransch är fastighetsbranschen mer jämställd än genomsnittet, med en median på 126 poäng, jämfört med den totala medianen på 115 poäng. De nyckeltal som ligger till grund för mätningen är yrken, ledning, karriärmöjlighet, ersättning, ohälsa, föräldraskap, arbetstid, trygghet och jämställdhetsplan.

Ta del av HSB Stockholms nyckeltal här: Nyckeltal JÄMIX 2016 - HSB Stockholm.pdf