Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Kontrolluppgifter för överlåtelse av bostadsrätt under 2016

25 januari 2017 Den 31 januari ska bostadsrättsföreningar ha lämnat kontrolluppgift till Skatteverket gällande medlemmar som föregående år överlåtit en bostadsrättslägenhet i föreningen. Kontrolluppgiften lämnas på Skatteverkets blankett KU55.

För bostadsrättsföreningar som anlitar HSB Stockholm för sin ekonomiska förvaltning är det HSB Stockholm som på uppdrag av bostadsrättsföreningen skapar och lämnar kontrolluppgiften till Skatteverket. Samtidigt postar vi en kopia på kontrolluppgiften till dig som överlåtare, där du ser vilka uppgifter som lämnats till Skatteverket.

Kontrolluppgiften skickas till dig som överlåtit en bostadsrätt under 2016. Tänk på att det är datumet när du skrev på det bindande kontraktet för att överlåta bostadsrätten som styr vilket år som din överlåtelse anses ha skett. Ditt avflyttningsdatum saknar här betydelse.

Om du har frågor om din kontrolluppgift är du välkommen att kontakta HSB Kund- och Medlemsservice på tel 010-442 11 00 eller via kontaktformuläret på HSBs hemsida.

Frågor om hur du ska deklarera din överlåtelse av bostadsrätt hänvisas vänligen till Skatteverket på tel 0771-567 567 eller www.skatteverket.se. Skatteverkets hemsida innehåller mycket matnyttig information för dig som ska deklarera, se till exempel broschyrerna ”Försäljning av bostadsrätt” och ”Skatteregler för bostadsrättsföreningar och deras medlemmar”.