Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Nytt initiativ ska öka antalet kvinnliga fastighetsskötare

19 december 2017 Nu lanserar HSB, TNG och Arbetsförmedlingen Fastighetsservice4women – ett jämställdhetsinitiativ för att utbilda arbetssökande kvinnor till fastighetsskötare.

Målet är att bidra till den långsiktiga kompetensförsörjningen och öka mångfalden inom fastighetsbranschen.

Fastighetsbranschen står inför nya kompetensbehov och stora pensionsavgångar de kommande 5-10 åren, samtidigt som yrket fastighetsskötare förändras snabbt. De stereotyper och fördomar som fanns tidigare utmanas dagligen. Idag är det ett varierande yrke där service och kundbemötande står i fokus, samtidigt som kompetensbristen är hög.

- Vi har få kvinnliga fastighetsskötare inom HSB. Det vill vi ändra på. Förutom att initiativet skapar samhällsnytta och ger möjligheter till jobb, ger det oss en möjlighet att öka mångfalden bland våra medarbetare och erbjuda ännu bättre service till våra kunder, säger Samira Mchaiter, verksamhetschef fastighetsservice, HSB Stockholm.

Nu öppnar ansökningarna till utbildningen

HSB, TNG och Arbetsförmedlingen ligger bakom initiativet Fastighetsservice4women. Arbetssökande kvinnor kan söka till programmet fram till och med den 31 januari. TNG, HSB och arbetsförmedlingen ansvarar sedan för urvalsprocessen. Totalt kommer 20 kvinnor att erbjudas plats på utbildningen, som pågår från 5 mars till mitten av december 2018.

Om Fastighetsservice4women

Under utbildningen kommer teorilektioner på Yrkesakademin varvas med mentorsledd praktik i HSB:s fastigheter. Deltagarna kommer att skapa ett nätverk med sina handledare som jobbar som fastighetsskötare idag, praktisera i fastigheter och träna på praktiska moment som felsökning, reparationer av tvätt utrustning samt genomgång av el- och värmesystem. Efter avslutad utbildning har deltagarna stor chans till anställning hos HSB eller TNG.